TFF galibiyet ve beraberlik primlerini açıkladı

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun ilk haftası tamamlandı. 9 karşılaşmada beraberlik yaşanmazken, 6 mücadeleyi ev sahibi takım, 3 karşılaşmayı da deplasman ekipleri kazandı. TFF, bu yıl galibiyet başına 2.6 milyon TL ödeyeceğini duyurdu. Beraberlikte ise 1.3 milyon TL ödenecek.

TFF galibiyet ve beraberlik primlerini açıkladı
TFF galibiyet ve beraberlik primlerini açıkladı
GİRİŞ 14.08.2018 11:25 GÜNCELLEME 14.08.2018 13:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birinci haftayı galibiyetle kapatan 9 takım da Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu sezon belirlediği 2 milyon 600 bin TL'lik galibiyet priminin sahibi oldu.

TFF, ligin ilk haftasında galip gelen 9 takıma toplamda 23 milyon 400 bin TL'lik ödeme yapacak. Son şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor sezonu deplasmanda açtıkları ilk maçlarında galibiyet yaşadı. Ev sahibi olarak lige merhaba diyen Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Kayserispor da kazandıkları 3 puanla birlikte 2 milyon 600'er bin TL'nin sahibi oldular. Bu sezon ligde her hafta galibiyete 2.6, beraberliğe ise 1.3 milyon TL ödeniyor.

 

 

Ayrıca 2018-2019 sezonunda mutlu sona ulaşacak takım, 33 milyon TL'lik şampiyonluk ödülünün sahibi olacak. Lig ikincisi 26 milyon TL kazanırken, lig üçüncüsüne 21 milyon TL verilecek. Sezonu dördüncü bitiren ekip 14 milyon, beşinci tamamlayan 6 milyon ve ligi altıncı bitiren takımda 3 milyon TL'nin sahibi olacak. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • özütürk 5 yıl önce Şikayet Et
    bilim ve teknolojiye kumara yaptıkları yatırımı yapsak şu an japonlarla yarışıyor olurduk.
    Cevapla
  • HLSKZL 5 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin mali durumu ortadayken,bir galibiyete eski parayla 2 Trilyon 600 milyar ödemek tam bir rezalet.Zaten futbolcu ve klüplerin vergi oranları dünyaya kıyasla çok az iken,devlet bu duruma neden el koymaz şaşarım.Normal vatandaşı firması ödemese kulüpler gibi yapsa icracılar hemen kapatırlar dükkanı.Sanki her sene Avrupada yarı final oynuyorlar,lükse bakın.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Federasyon parayı yayıncı kuruluş ve sponsordan tahsil ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe şampiyon olacağı için
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahvelerde vatandaslar yayıncı kurluluşun külüplere ödeyeceği parayı dolar kuru olarak 3.200 Tl den sabitlediği konuşuluyor bu doğru mu ?
    Cevapla
  • Dr Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de futbolu bitirdiler. Dünya kupasına,avrupa kupasına gidemiyoruz, bu başarısızlıklar hiç konuşulmuyor,aksine başarısız olanlar çalışmadan bir de tazminat adı altında milyonları alıyor, dövüş-kavga-seviyesizlik hiç eksik olmuyor ve hiçbiri cezalandırılmıyor,kulüplere ikide bir vergi affı gelip paralar vatandaşın cebinden çıkıyor vs vs vs. Futboldan soğuttular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle