Dünya Kupası'nda ilk finalist Fransa

2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Belçika'yı 1-0 mağlup eden Fransa, finale yükselen ilk takım oldu.

Dünya Kupası'nda ilk finalist Fransa
Dünya Kupası'nda ilk finalist Fransa
GİRİŞ 10.07.2018 22:54 GÜNCELLEME 11.07.2018 01:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

2018 Dünya Kupası yarı final maçında Belçika’yı 1-0 mağlup eden Fransa finale çıkan ilk takım oldu. 

Saint-Petersburg Stadyumu’nda oynanan maçı Uruguaylı hakem Andres Cunha yönetti. Durağan başlayan karşılaşma karşılıklı ataklar şeklinde devam etti. İlk dakikalarda takımlar buldukları az sayıda fırsattan da yaralanamadı. Fakat devrenin yarı kısmında tempo arttı. Takımlar daha fazla baskı kurmaya başladı. İki takım da ilk yarının son dakikalarında oynadıkları oyunla göz doldurdu. Oyun şiddetinin iyice arttığı son dakikalarda takımlar golü bulmak için büyük çaba sarf etse de bunu başaramadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 



İkinci yarıya da ilk yarıdaki oyunu sürdürerek hızlı başlayan takımlar, golü bulmak için baskılı oynasa da bunu başaran Fransa oldu. 51. dakikada Antoine Griezmann'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Samuel Umtiti ön direkte iyi yükselerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Fransa 1-0’lık üstünlüğün ardından hemen farkı açma çabasına girişti. Baskılı oyununu daha da arttıran Fransa, Belçika ceza alanı içinde gol için çokça şans bulsa da Belçika savunması iyi iş yaparak buna izin vermedi. İlerleyen dakikalarda temponun düştüğü karşılaşmada, durumu eşitlemek isteyen Belçika daha fazla önde oynayan taraftı. Mücadelenin kalan dakikalarında iyi savunma yapan Fransa finale tek golle çıktı. 



ÜÇÜNCÜ KEZ...

Fransızlar, 1998'de ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası'nda ilk kez finale yükselmiş ve Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğunu elde etmişti. 

Almanya'da 2006'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ikinci final başarısını yakalayan Fransa, penaltı atışları sonucunda İtalya'ya kupayı kaybetmişti. 

Fransa, yarın Hırvatistan ile İngiltere arasında oynanacak yarı finali kazanan takımla başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda 15 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek finalde karşı karşıya gelecek. 

YORUMLAR 16
  • akrep.61 5 yıl önce Şikayet Et
    kimin kazandığı önemlimi ki.Biz niye yokuz. ona bakalım.
    Cevapla
  • tosun 5 yıl önce Şikayet Et
    japonyaya yazık oldu
    Cevapla
  • Semih 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK ya yardim eden izin veren takim nihayet cikti. BUgünde Insallah hirvatlar kazanir
    Cevapla
  • ali arslan 5 yıl önce Şikayet Et
    belçikaya karşı aşırı bir antipatim var çok sevindim hırvatlar kupayı alsın
    Cevapla
  • akrep.61 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu takımlara baktıkça biz niye burada yokuz diyorum...Tazminat peşinde koşanlara haram olsun ülkemin paraları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle