Almanlara büyük tepki! 'Mesut’un yerinde olsam...'

Mesut Özil’in babası Mustafa Özil, Almanya’nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından kamuoyunda Mesut Özil'in günah keçisi ilan edilmesiyle ilgili tepki gösterdi. Baba Özil ayrıca, tecrübeli futbolcunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan fotoğrafını da değerlendirdi.

Almanlara büyük tepki! 'Mesut’un yerinde olsam...'
Almanlara büyük tepki! 'Mesut’un yerinde olsam...'
GİRİŞ 08.07.2018 13:40 GÜNCELLEME 08.07.2018 15:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Mesut Özil’in babası Mustafa Özil, Almanya’nın Dünya Kupası’ndan erken elenmesinden sonra bazı kesimlerin oğlunu günah keçisi ilan etmelerine tepki gösterdi. Mustafa Özil, “Ben Mesut’un yerinde olsam milli takımı bırakırım. Ben onun yerinde olsam derim ki ‘Tamam bu kadar.’ Tabi o kendi kararını verecek” dedi.

Almanya’da pazar günleri yayımlanan Bild am Sonntag Gazetesi’ne konuşan Mesut Özil’in babası Mustafa Özil, oğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını gördüğünde ne düşündüğü sorusuna şu yanıtı verdi:

 

 

“Mesut’un Sayın Erdoğan ile ilk fotoğrafı değildi. Ben biliyorum ki o bu fotoğrafla siyasi mesaj veya benzeri bir şey vermedi. Mesut utangaç biri. Erdoğan gibi birisi onu davet edince, nasıl gitmeyi reddedebilir? Bunu ayıp olarak değerlendirir. Bu bir yaklaşım biçimi. Onun Angela Merkel ile de fotoğrafları var. Mesut futbolcu. O futbol oynamak istiyor ve politikayla işi yok.”

TARAFTARLARIN ISLIKLAMASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI 

Mesut’un milli takım maçında ıslıklanmasına tepki gösteren Mustafa Özil, oğlunun kamuoyuna açıklama yapmamasıyla ilgili ise şunları söyledi: 

“Mesut’a hakaretler edildi. Taraftarı dünya şampiyonası öncesi oynanan Avusturya maçında onu ıslıkladı. Mesut bunu anlayamıyor. 2010 yılında Türkiye ile oynanan maçta da Mesut ıslıklandı. Mesut sürekli açıklama yapmak zorunda kalmak istemiyor. Kendisini savunmak zorunda hissetmek istemiyor. 10 yıldan beri Alman milli takımı için oynuyor. U19 milli takımında oynadı. U21 milli takımıyla birlikte Avrupa Şampiyonu oldu. Dünya şampiyonu oldu. Bu ülke için çok şey yaptı. Her zaman kazanınca hepimiz kazandık, kaybedince de Mesut yüzünden mi kaybettik öyle mi. Günah keçisi ilan edildi. Islıklandı. Ben onu anlıyorum çünkü o hakarete uğradı.”

BİRLİKTE ÇÖZÜM BULUNMALIYDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekilen fotoğraf sonrası yaşananlarla ilgili Alman Futbol Federasyonu (DFB) yetkililerin Mesut ve İlkay ile birlikte ortak bir çözüm bulması gerektiğini savunan baba Özil açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ben DFB yetkililerin İlkay ve Mesut ile oturup sorunu çözmelerini arzulardım. Oliver Bierhoff açıklama yaptı. Löw konuştu. İlkay kendi canını kurtarmak için çabuk açıklama yaptı. Mesut susmayı tercih etti. Kriz iyi yönetilemedi. Profesyonelce hareket edilmedi. Bununla ilgili hayal kırıklığı yaşadım. Mesut’ta eleştirilerin yoğunlaşması benim canımı yaktı. Onunla eskisi kadar kontağımız yok. Ama o benim canımdan ve kanımdan. Herkesten daha iyi Mesut’u tanırım. Çok üzülüyorum. Mesut geride durduğu için ona çok yükleniliyor."

MAALESEF HALA ÖNYARGI VAR

“Maalesef Alman halkı içinde Türklere yönelik önyargıları olanlar hala var. Bunun temeli de eskilere dayanır. Benim ailem 60’lı yıllarda buraya gelince yalnız bırakıldılar. Uyumla ilgili uzun süre kimse bir şeyler yapmadı. Türkler sadece burada çalışsın diye getirildi. Ben 50 yıldır burada yaşıyorum. Vergimi ödüyorum, toplum içindeyim ve iyi Almanca konuşuyorum. Ama hala bana komik bakanlar var. Trafik kontrolünde veya resmi dairelerde farklılıkları görüyorum. Kendi kendime soruyorum bu nasıl olur. Mesut’tan daha iyi uyum sağlayan biri yok. Problem nerede. Bizim inancımız mı? Çok yazık tabi. Ama bunu ben değiştiremem.”

MARİO BASLER KAÇ KEZ MİLLİ OLDU? 

Alman eski milli futbolcu ve televizyon yorumcusu Mario Basler’in ‘Mesut’tun vücut dili ölü kurbağa gibi’ sözüne de tepki gösteren Baba Özil, “Mario Basler kaç kez milli oldu. 30 mu? Mesut 92 kez milli oldu. Basler futbol oynarken alkol alıyordu, sigara içiyordu. Onun gibi birinin sözünü yorumlamak bile istemiyorum” dedi.

YORUMLAR 16
  • TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    Orda hem Turklugunu hem Dinini korumaya calisiliyor. Kolay mi bu. Turkiyeden biraz destek gelse ve ayrimcilik yapilmasa bu genclere, emin ol bir daha baska ulkenin milli takimini secen hic bir gencimiz kalmaz !!!
    Cevapla
  • Rotterdam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Turk bir milli takimi batirdiysa demekki bir Turk dunyaya bedel. Gider iki fotograf daha cektirim Basbakanimizla. Alin size siyasi mesaj. Para kazanacam diye aslimi inkar etmek zorunda degilim. Beni boylr kabul edecekseniz edin yoksa futbolu her yerde oynarsin. Tek ulke almanya miymis. Uyum saglamak hepsi fasa fiso. Ne yaparsan yap begenmezler bunlar hep ayni kafadan.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    anladik brader alman vatandasi sin oy verme hakkin yok secme secilme hakkin yok TÜRKIYE de lakin sunu yapman izada hic bir engel yok madem mesut günah kecisi ilan edildi yuhalndi takimin kaybi sadece iki türk e kesilmeye calisildi yani IRKCILIK var o halde yapcagin sey belli GIDERSIN ELCILIGE TÜRK VATANDASLIGINA GECME ISTEGINI TALEBINI MÜRACATINI YAPARSIN sizler bizden nefretinizle AYAGA kalktiniz TÜRKIYE de SEVGISIYLE AYAGA KALKTI der cevabini verirdiniz mesut a takim mi yok dünya nin her yerinde kendine haysiyetiyle oynayacak TAKIM bulabilir di yani degilmi??
    Cevapla
  • Bir Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki olayları kınıyoruz ama sen türk milli takımını reddet git alman milli takımında oyna tamam özgürlük hakkım diyeceksinde düşüncesizce haraket edersen sonuçlarınada katlanmak zorundasınız sonuçta siz türksünüz türklüğünüzü kariyere satıyorsunuz işte zorumuza gidende burası oluyor..
    Cevapla
  • TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu usunce cok yanlis.. Turk milli takimini secince TURK mu olunuyor ? Atletizimde cogu millilerimiz yabanci kokenli. Futbolda Hakan Sukur, arif Erdem denen mahlukatlar vardi (vatan hainleri). Hem Ozil Turk milli takimi red etti diyorsun. Boyle birsey yok ki. O donem Fatih Terim sadeca samimi oldugu futbolculari cagiriyordu. Gurbette top kosturan genclerimizin hangisini dogru duzgun cagirdi ? O donemde Yildiray Basturk gibi bir futbolcumuz varken onu nasil takima cagirmadi. Mesut Ozil'e Almanlar nasil haksizlik ediyorsa, bir o kadarda kendi milletimiz haksizlik yapiyor. Gurbetci genclerimize denmeyen kalmiyor.
    Cevapla
  • Gkhnn 5 yıl önce Şikayet Et
    Hic birinizde babasinin bu rezil aciklamasina bir sey dememis. Tayyip erdogandan ne zorun var senin babalik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle