Türk kökenli futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yaşadığı ırkçı saldırıların bir benzerini yaşayan İsveçli Jimmy Durmaz'a Spor Bakanı Strandhäll, parlamentoda formasını giyerek destek verdi.

Türkiye'den İsveç'e göç eden bir ailenin çocuğu olan İsveç milli takımı oyuncusu Jimmy Durmaz, birkaç gün önceki Almanya maçının son saniyelerinde bir faul yapmış, Durmaz'ın sebebiyet verdiği serbest vuruştan Almanya golü bulmuş ve maçı kazanmıştı. Bunun üzerine Durmaz, sosyal medya üzerinde birçok ırkçı ifade ve suçlamaya maruz kaldı.

İsveç Spor Bakanı Annika Strandhäll, Çarşamba günü dayanışma amacıyla, parlamentoda 29 yaşındaki Durmaz'ın formasını giyerek kendisine destek verdiğini gösterdi.

Strandhäll Instagram, Facebook ve Twitter hesapları üzerinden Jimmy Durmaz'ın adı ve numarasını taşıyan formayı giydiği fotoğrafı paylaştı.

Bakan Strandhäll, Instagram paylaşımında, "Öfke ve üzüntü tamamıyla anlaşılabilir duygular. Ancak bunun tek bir oyuncuya yönelik ırkçı ve nefret dolu hakaretlere dönüşmesine müsaade etmek kabul edilebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı.

İsveç Futbol Federasyonu da Durmaz'ı hedef alan ırkçı ifadelerle ilgili polise şikayette bulundu. "Bir oyuncunun tehditlere maruz kalmasını hoşgörmeyeceklerini" kaydeden genel sekreter Hakan Sjostrand, Durmaz'a yapılan muamelenin "can sıkıcı ve kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Nisa 04.07.2018 21:54
    İyi
  • İbrahim 02.07.2018 23:10
    Türk'kün türkten başka dostu yok bu dünyada bunu hep yapıyorlar türk asıllı futbolculara
  • Orhan 30.06.2018 13:56
    Kimse kimseye ders vermiyor..hemen milleti nasil da yanlis yonlendiriyorsunuz..isvecli türk denen adamin asimile olmuslardan olmadigini nerden biliyorsunuz..?Almanlar da asimile olmus bir türk olunca bagrina basiyorlar..Baksaniza pkk lilar bile almanyada cirit atiyorlar..Yeter ki turkiye dusmani olsunlar bas ustunde tasiniyorlar.O yuzden bu futbolcu da muhtemelen asimile olmuslardandir ki isvecli vekil onu desteklemis..Yoksa hicbir avrupa ulkesi ozbenligini korumus ve muslumanligini yasayan bir türkü istemez..
  • tokuma tushi 29.06.2018 06:05
    ben isveçe taşınmak istiyorum :)
  • ahmmed 28.06.2018 19:48
    adamsın
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek