İsrail'den şaşırtan destek mesajı

İsrail'den, bugün başlayan ve Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası turnuvasına katılan Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı'na destek geldi.

İsrail'den şaşırtan destek mesajı
İsrail'den şaşırtan destek mesajı
GİRİŞ 14.06.2018 20:20 GÜNCELLEME 14.06.2018 20:20
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Twitterdaki Arapça hesapta, Suudi Arabistan takımının forveti Muhammed es-Sehlav'ın fotoğrafının yer aldığı bir mesaj yayımlandı. 

Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı'nın 12 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası'na katıldığı belirtilen mesajda, 1994 Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan'ın ilk 16 takım arasında kalmayı başardığı hatırlatıldı.

Mesajda, "Bugün oynanan açılış maçında Rusya ile karşı karşıya gelen Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı'na başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

İsrail ile Suudi Arabistan arasında diplomatik ilişkiler bulunmasa da son dönemde Tel Aviv yönetiminden Suudi Arabistan'a yönelik olumlu mesajlar geliyor. 

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı,Yisrael Katz, Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un da aralarında bulunduğu bazı yetkililer Suudi Arabistan gazetesi İlaf'a konuşmuş ve Suudi Arabistan'a sıcak mesajlar vermişti. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ise The Atlantic dergisine verdiği röportajda, Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerginliklere değinerek, "Filistinlilerin ve İsraillilerin kendi topraklarına sahip olma hakları olduğuna inanıyorum fakat normal bir ilişkiyi garantiye alacak bir barış anlaşmasına varılması gerekiyor." yorumunu yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 67
  • Orhan. 5 yıl önce Şikayet Et
    Çokta oyi oldu. yahudilerin desteklediği arapların takımını, Rusya dağıttı.
    Cevapla
  • yusuf yeşilyurt 5 yıl önce Şikayet Et
    ben şaşırmıyorum
    Cevapla
  • Atsız Beğ 5 yıl önce Şikayet Et
    Al bende de okadar
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Selahaddini eyyubuyi Allah bi daha göndersede sizi kılictan gecirse gerçi torunları bir gün sizi dize getirecek o gün gelecek
    Cevapla
  • Karslı Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Evlatlarını tebrik etmiş,şaşırmamak gerekir
    Cevapla
  • Efeler 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende destek verdim.Gurbette AKP,ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza.
    Cevapla
  • ozan 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle