ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik yaptırımları ağırlaştırmıştı. Alınan yeni kararlar sonrası Avrupa şirketlerine de uyarıda bulunmuş ve İran'a yapılan ticaretin durdurulması talep edilmişti.

Dünya Kupası maçlarına sayılı günler kala ise futbol takımlarının forma ve krampondan antrenman malzemelerine kadar pek çok ihtiyacını tedarik eden spor giyim firması Nike, yaptırım kararlarına uyacağını belirterek İran milli takımına ürün tedarik etmeyi reddetti.
 
Nike'ın, İran milli takımına ürün tedarik etmeyi reddetmesine, takımın teknik direktörü Carlos Queiroz'dan tepki geldi. Nike, İranlı oyunculara Rusya 2018'de krampon satışını reddetmiş, Beyaz Saray'ın 2015 nükleer anlaşmasından çıkışının bir parçası olarak yaptırım kararlarının yürürlüğe girdiğini söylemişti.
 
Queiroz, Moskova dışındaki bir antrenman sırasında, "Oyuncular spor ekipmanlarına alışırlar ve bunu önemli maçlardan bir hafta önce değiştirmek doğru değildir. Bu konuda FIFA’nın yardımımızı istiyoruz” dedi.
 
Nike daha önce yaptığı açıklamada, “Beyaz Saray'dan gelen yaptırımlar, bir ABD şirketi olarak, şu anda İran milli takımındaki oyunculara ayakkabı sağlayamayacağımız anlamına geliyor" demişti.
 
İran milli futbol takımının formaları ise, Nike'ın esas rakibi sayılan Alman üretici Adidas tarafından sağlanıyor.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • harbi 12.06.2018 15:24
    Alt tarafı forma ve ayakkabı diyenler, bizim ülkemiz hangi birini üretüyor acaba? Ne kadar boş yorumlar yapıyorsunuz..
  • diyar 12.06.2018 15:19
    türklerde protesto etsin kımse nike urunu almasın
  • Misafir 12.06.2018 15:03
    Alt tarafı forma ve ayakkabı çokmu zor üretmek
  • sorgu 12.06.2018 14:07
    hepi topu ayakkabı ve forma. bir ülke bunlara muhtaç durumdaysa zaten gitmesin o turnuvalara.
  • Yakub 12.06.2018 13:58
    Ne güzel. Başka marka mı yok? En kötü ihtimal ülke kendisi yapar.
Daha fazla yorum görüntüle