Cüneyt Çakır: Büyük bir onur bizim için!

Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil edecek olan hakem Cüneyt Çakır açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hakemimiz, “Başarmış olmanın gururunu, sorumluluğunu taşıyoruz. Orada hem bayrağımızı, hem de Türk insanını temsil edeceğiz” dedi.

Cüneyt Çakır: Büyük bir onur bizim için!
Cüneyt Çakır: Büyük bir onur bizim için!
GİRİŞ 09.06.2018 14:22 GÜNCELLEME 09.06.2018 14:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bütün dünyada 1.5 milyar insan, ekranları başında Rusya’daki Dünya Kupası şölenine kilitlenecek. Türkiye ise bir kere daha Dünya Kupası’nı evinde ekran başında geçirecek. Ancak Türkiye’yi 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Türk hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları temsil edecek. Çakır, 2014’te Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da düdük çalmıştı. Tecrübeli hakem, aynı zamanda Ukrayna-Polonya ortaklığında düzenlenen EURO 2012 ve Fransa’da yapılan EURO 2016’da görev aldı.

Cüneyt Çakır, Dünya Kupası öncesinde Türkiye Gazetesi yazarı Ömer Faruk Ünal’a önemli açıklamalarda bulundu. İkinci kez Dünya Kupası’nda yer almanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Çakır, “Başarmış olmanın gururunu, sorumluluğunu taşıyoruz. Milyarlarca insanın izleyeceği bir turnuvanın içinde bulunmak, Türk hakem ekibi olarak ikinci kere bu daveti alabilmek, büyük bir onur bizim için. Tabii ki Türk Milli Takımı’yla birlikte bu turnuvada olabilmeyi çok arzu ediyorduk. Kısmet olmadı. Ama biz orada hem bayrağımızı, hem de Türk insanını temsil edeceğiz” diye konuştu.

 

 

“Oyuncu karakteristikleri nedir aklımıza yazdık”

'Hakemlikte üzerine bir şey koymadığınız gün gerilemeye başlamışsınız demektir' diyen Cüneyt Çakır, “Yine dersimize çok iyi bir şekilde çalıştık. Oyun kurgusundan oyuncu özelliklerine kadar bütün takımları ezberledim. Takımların geçmiş turnuvalardaki maçlarını, eleme maçlarını saatlerce oturup ekibimle birlikte izledim. Kim kendini atar, kim hakemi kandırmaya çalışır, oyuncu karakteristikleri nedir aklımıza yazdık. Bu bilgiler maç yönetirken çok işe yarayacak” şeklinde konuştu.

“Heyecan olmazsa olmaz”

Hakemlikte her maç öncesi ilk maçına çıkar gibi heyecanlı olunması gerektiğini vurgulayan deneyimli hakem, “O heyecanı kaybettiğiniz gün hakemlik bitmiş demektir. Tabii ki zorlu maçlarda özellikle maç öncesi atmosferi daha canlı oluyor ama bu stres yapmıyor hiçbir zaman. Çünkü ben bu oyunu çok seven ve keyif alan bir kişiyim. Bu oyunun değerini çok iyi biliyorum ve futbolun içinde kaldıkça da her ne konumda olursam olayım hep keyif alacağım” ifadelerini kullandı.

“VAR büyük fayda sağlar”

Video hakem uygulaması (VAR) hakkında da konuşan Çakır, “VAR hakemler için değil, futbol için ortaya çıkmış bir proje. Bazen hakemliğin ve futbolun da teknolojik gelişime ile değişime ihtiyacı olabiliyor. VAR bu ihtiyacın bir sonucu olarak doğdu. Pek çok denemeden geçti. Hem hakemler, hem takımlar zamanla daha da alışacaktır. Herkesin gördüğü ama hakemin göremediği türde pozisyonlar olursa VAR büyük fayda sağlayacaktır. Tartışmalı olabilecek, hakemin tespit etmekte zorlandığı pozisyonlarda faydası görülecektir” dedi.

O bir dünya markası

Dünya Kupası’nda Avrupa Kıtası'ndan düdük çalacak 9 hakem arasında en tecrübelisi Cüneyt Çakır. Bugüne kadar 1 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonası’nda sahne alan Çakır, toplamda yönettiği 9 üst düzey müsabaka ile en kariyerli isim konumunda. Çakır’ı, Kuipers ve Eriksson takip ediyor. 

YORUMLAR 2
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    He ya takım yoksa hicbisey yok bu kadar basit. Kim tinlar hakemi? Hirvati penaltilarla yendigimizde hakem kimdi? Cekleri nihatin goluyle eledigimizde hakem kimdi? Hadi kafadan soylryinde gorum sizi.
    Cevapla
  • SENOL FRANCE 5 yıl önce Şikayet Et
    başarılar.allah utandirmasin bir turk . olarak
    Cevapla