Almanya'dan skandal 'Erdoğan' açıklaması

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Grindel, yakışıksız bir dille Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyası için istismar edildiklerini söyledi.

Almanya'dan skandal 'Erdoğan' açıklaması
Almanya'dan skandal 'Erdoğan' açıklaması
GİRİŞ 14.05.2018 20:02 GÜNCELLEME 14.05.2018 20:03
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, Türk asıllı Alman milli futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmelerinden rahatsız oldu.

Grindel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere'ye yaptığı ziyaret sırasında, bir otelde İngiltere Premier Lig'de oynayan Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'u kabul etmesine ilişkin yakışıksız açıklamalarda bulundu.


ÇİRKİN İFADELER

 

 

Grindel'in Twitter hesabının yanı sıra DFB'nin internet sitesinde de yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"DFB, göçmen kökenli oyuncuların özel durumlarına elbette saygı duyuyor. Ancak hem futbol hem de DFB'nin değerleri, Bay Erdoğan tarafından yeterince önemsenmiyor. Bu yüzden milli futbolcularımızın kendisinin seçim kampanyası için istismar edilmeleri hoş değil. İki oyuncumuz, bu eylemleriyle DFB'nin uyum çalışmalarına yardım etmedi."

Alman medyası da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendi formalarını hediye ettiklerine işaret ederek, İlkay'ın Erdoğan'a takdim ettiği formasına "Sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımla" yazdığına dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 81
  • adam 5 yıl önce Şikayet Et
    ayni olayi ayni durumda türkiye de olan biri yapsaydi ne derdiniz..? Almanya onlara emek verdi yetistirdi emek nedir anlatmaya gerek var mi? Emegin yoklugunu türkiye futboluna bi bakin görürsünüz. Almanlar onlara milli olmadan önce üstelik kendi yetistirdikleri insana milli takim secme hakki verdiler, biz verirmiydik? Belki ama bizim önce yetistirmemiz lazim ki secme Hakki verelim, Sporun hemen hemen her dalinda hep ithal ettigimiz vatandaslar basari getiriyor lan biz niye yetistiremiyoruzda böyle Artistik hareketlere giriyoruz bu siyasi ortamda ister türkiye hakli olsun ister almanya farketmez bu durum yanlis hersey normal olsaydi elbette güzeldi.
    Cevapla
  • kemiksiz 5 yıl önce Şikayet Et
    hastamıdır nedir ya. futbolcular alman vatandaşı olunca kanıda mı alman zannediyor. kansız gavur....
    Cevapla
  • Analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin ağzına batı malzeme veriyor. Chp de aynen alman domuzları gibi
    Cevapla
  • eser 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yaptıkları ikiyüzlülük.madem öyle neden Türkiye için oynamıyorsunuz.
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sindirrr Ne o zorunuza gidiyor dimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle