UEFA'dan dünya çapında yeni lig

UEFA’nın tüm dünyayı kapsayan yeni bir turnuva oluşturma hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Global Uluslar Ligi’yle birlikte birçok milli takım, 2020’den itibaren başlayacak organizasyonda buluşacak.

UEFA'dan dünya çapında yeni lig
UEFA'dan dünya çapında yeni lig
GİRİŞ 02.03.2018 11:07 GÜNCELLEME 02.03.2018 11:07

Slovakya’daki kongresinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin geleceğini etkileyecek değişikleri hayata geçiren UEFA’nın, yeni ve daha büyük ölçekli bir girişimde bulunmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Mini Dünya Kupası olacak

Buna göre UEFA, bir süre önce yürürlüğe koyduğu Uluslar Ligi’nin bir benzerini evrensel ölçekte gerçekleştirecek. Global Uluslar Ligi adı altındaki projeyle sadece Avrupa değil, dünyanın her yanından milli takımlar ortak bir ligde buluşacak, bir çeşit mini Dünya Kupası organize edilecek. 

UEFA yetkilileri doğruladı

UEFA yetkililerinin Alman basınına yaptığı açıklamada, Uluslar Ligi’ni büyütmek yönünde çalışmalar içerisinde olduklarını doğruladıkları aktarıldı. Bu yeni turnuvanın, Avrupa’daki Uluslar Ligi’ni genişleterek dünyasal ölçekte bir organizasyonu oluşturacağı belirtildi. Plana göre turnuva 2 yılda bir düzenlenecek.

UEFA’dan FIFA’ya meydan okuma 

İlk olarak elemeleri 2020 yılında gerçekleştirilecek olan dev organizasyonun ilk finaliyse 2021’de olacak. Yeni girişimin uluslararası ölçekte bir turnuva olması dolayısıyla bu, UEFA’nın FIFA’ya meydan okuması olarak yorumlandı. Öte yandan FIFA yetkililerinin de tüm Konfederasyonlar’ın bu konu üzerinde görüştüklerini belirterek doğrulamada bulunduğu ifade edildi. (Milliyet)