Feghouli'yi şaşkına çeviren karar! Şaka zannettim

Cezayir Futbol Federasyonu, yurt dışındaki ülke futbolcularının milli takıma seçilebilmesi için yeni kriter getirdi.

Feghouli'yi şaşkına çeviren karar! Şaka zannettim
Feghouli'yi şaşkına çeviren karar! Şaka zannettim
GİRİŞ 21.12.2017 10:45 GÜNCELLEME 21.12.2017 10:47

Dünya Kupası'na katılmayı başaramayan Cezayir'de fatura çifte vatandaş futbolculara kesilmek isteniyor gibi görünüyor. Ülkenin futbol federasyonu, gerçekleştirdiği toplantıda tartışılacak kararlara imza attı. 

Bilindiği gibi Kuzey Afrika ülkesinin milli takımını güçlü kılan esas unsur, yurt dışı doğumlu (çoğunlukla Fransa) ve futbol hayatını ülke dışında sürdüren uluslararası futbolcuları. Federasyon yeni aldığı kararda, bu yurt dışı oyuncuların milli takıma seçilmesi için iki yeni kriter getirdiğini duyurdu. Bunlardan birincisi 'Cezayir'e koşulsuz-şartsız bağlılık', ikincisi ise 'Futbol hayatını Cezayir'de sürdürenlere nazaran teknik üstünlüğü'...

Bir çok futbolcusu yurt dışından 

Özellikle dikkat çeken ve başlık haliyle muğlak görülen ilk maddenin, yurt dışı doğumlu olup ilk tercihini o ülkenin milli takımlarından yana kullanan futbolcuları hedef aldığı belirtiliyor. Tabii bu çok ilginç bir durum ortaya çıkarıyor, zira bu durumda olan bir çok önemli isim halihazırda mevcut. Fransa genç milli takımlarından sonra Cezayir A Milli Takımı 'na geçen Galatasaraylı Sofiane Feghouli de bunlardan bir tanesi... 

'İlk duyduğumda şaka zannettim'

Feghouli konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve "Açıkçası bunu ilk duyduğumda, bir şaka olduğunu zannettim. Böyle bir şeyle karşılaşmak beni şaşırttı, bir çok kişiyi şok etti. Bunu açıklığa kavuşturmamız lazım çünkü bu çifte vatandaş olan oyuncularda bir rahatsızlık yaratabilir. Ben milli takıma çağrıldığım ilk günden beri kimseyle bir sorun yaşamadım. İsterseniz Belkalem'e, Slimani'ye sorabilirsiniz" dedi.

'Kim ne kadar milliyetçi, ölçemeyiz' 

Cezayir Gençlik ve Spor Bakanı El Hadi Ould Ali de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve federasyonun kararını eleştirdi: "Yerli futbolcuyla göçmen olan futbolcumuz arasında bir derecelendirme yapamayız. Ne ölçüde milliyetçi, ne kadar Cezayir'e bağlı bunları ölçecek halimiz yok. Ülkede oynayan bir oyuncunun, yurt dışındaki oyuncumuzdan daha milliyetçi olduğunu söyleyemeyiz. Cezayirli kimliği taşıyan bütün futbolcular, ülkelerini sever ve forma için oynarlar".

KAYNAK: MİLLİYET