Rüşvet skandalı için itiraf geldi!

Arjantinli bir muhasebeci, New York'ta görülen FIFA Rüşvet Skandalı davasında, Güney Amerikalı delegelere rüşvet verdiğini itiraf ederken, bunu nasıl yaptığını da açıkladı.

Rüşvet skandalı için itiraf geldi!
Rüşvet skandalı için itiraf geldi!
GİRİŞ 30.11.2017 14:52 GÜNCELLEME 30.11.2017 14:52

Arjantinli bir muhasebeci, New York'ta görülen FIFA Rüşvet Skandalı davasında, organizasyonunun Güney Amerikalı delegelerine rüşvet verdiğini itiraf ederken, bunu nasıl yaptığını da açıkladı.

Eladio Rodriguez ismindeki muhasebeci; Peru, Brezilya ve Paraguaylı yetkililere milyonlarca dolar rüşvetin verilmesinde aracı olduğunu belirterek suçunu itiraf etti.

Rodriguez: ''Pope takma adında bir hesapla sadece 2013 yılında 3 milyon dolar rüşvet dağıttım. Esas amaç CONMEBOL'daki dostlarımızla iyi ilişkiler kurmaktı. Bunu yaparken off-shore şirketler kullandım ve farklı para transfer metodlarını değerlendirdim. Rüşvet verdiğim kişiler arasında bu ülke federasyonlarının çok üst düzey yetkilileri de var.'' derken,

''Ayrıca para taşıyan kuryeler de görevlendirdim. Turnuvanın Katar'a verilmesi ana amaçlardan biriydi ve bunları yaptığım için pişmanım.'' açıklamasında bulundu.