Türk futbolu tarihi eşikten geçiyor!

UEFA ülkeler sıralamasında 10. sırada yer alan Türkiye, Belçika takımlarının Avrupa'da kötü bir sezon geçirmesi sayesinde önemli bir fırsatı yakaladı.

Türk futbolu tarihi eşikten geçiyor!
Türk futbolu tarihi eşikten geçiyor!
GİRİŞ 29.11.2017 12:27 GÜNCELLEME 29.11.2017 12:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UEFA ülkeler sıralamasında 10. sırada yer alan Türkiye, Şampiyonlar Ligi'nde katılım sisteminin değişmesi ve Belçika takımlarının Avrupa'da kötü bir sezon geçirmesi sayesinde önemli bir fırsatı yakaladı.

Bu sezon 4 takımı ile şu ana kadar 1,800 puan toplayabilen Belçika'ya karşı, Beşiktaş, Başakşehir ve Konyaspor ile temsil edilen Türkiye ise 5,800 puan toplayarak aradaki farkı azalttı.

5 yıllık süreçte toplam 34,800 puanı olan Türkiye, 37,700 puanı olan Belçika'yı geçerek ilk 9 sıraya girme şansını yakalayabilirse, gelecek sezon ligi 2. sırada bitirecek olan takım, 2019/2020 sezonu öncesinde 1 eleme daha az oynayacak. Artık İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'nın ilk 4 sırasında yer alan takımların doğrudan katılacak olmasıyla birlikte de, elemede görece daha zayıf bir rakiple karşılaşma ve Devler Ligi'nde 2 takımla temsil edilme ihtimalimiz yükselecek.

BELÇİKA'NIN İKİ TEMSİLCİSİ VAR

3 temsilcisi elenen Belçika'nın iki temsilcisi Anderlecht ve Zulte Waregem gruplarda yer alırken, son maçlar öncesinde sadece Anderlecht'in UEFA'da yoluna devam etme şansı bulunuyor

Bayern Münih, Paris Saint-Germain ve Celtic'in yer aldığı grupta henüz puanı olmayan Anderlecht'in, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmesi için, ilk maçta 3-0 yenildiği Celtic'i deplasmanında 3-0 mağlup etmesi gerekiyor.

SIRALAMADA PUAN HESABI NASIL YAPILIYOR?

Her takımın aldığı galibiyetler için 2, beraberlikler için ise 1 puan veriliyor. Şampiyonlar Ligi'nde son 16, çeyrek final, yarı final ve finale yükselen takımlar ile UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final, yarı final ve finale yükselen takımlar ekstra 1 puan kazanıyor. Bununla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında yer alan takımlara ve son 16'ya kalan takımlara 4 ekstra puan veriliyor. Sonrasında aynı ülkeden takımların aldığı puanlar toplanarak, o sezon katılan toplam takım sayısına bölünüyor ve yıllık puan bulunuyor.

BAŞAKŞEHİR VE KONYASPOR'UN ÇIKMASI ÖNEMLİ

Türkiye'nin, bu sezon şu ana kadar alınan puanlar eklendiğinde Belçika ile arasındaki 2,900 puanı kapatması için, kalan sürede Beşiktaş, Başakşehir ve Konyaspor'un toplam 14,500 puan fazla alması lazım. Bunun için de temsilcilerimizin alacağı her galibiyet ve atlayacağı her tur, şansımızı arttırmak adına önemli olacak. Özellikle Başakşehir ve Konyaspor'un gruptan çıkması, bu farkı eritmek için büyük bir öneme sahip.

9, 10 ve 11. BASAMAĞIN FARKI

9. sıranın ligde 2. sırada yer alacak takımın bir az eleme oynama açısından büyük bir öneme sahip olması gibi, 10. sıra da, şampiyonunun doğrudan Şampiyonlar Ligi bileti alması aşamasından kritik. 11. sıradaki ülkenin şampiyonu, katılım için 1 eleme oynamak zorunda. Ancak ilk 10 sıradaki ülkelerden doğrudan katılım sağlayan takımlardan birinin şampiyon olması durumunda, 11. sıradaki ülkenin şampiyonu da yine doğrudan Devler Ligi bileti alabiliyor.

TÜRKİYE'NİN ALTINDA DURUM NASIL?

* Türkiye'nin şu aşamada en yakın takipçisi, UEFA Avrupa Ligi'nde Salzburg ve Austria Wien ile yer alan 29,350 puanlı Avusturya.

* Salzburg, Konyaspor'un yer aldığı gruptan lider çıkmayı başarırken, Austria Wien ise, son maçında evinde ağırladığı AEK'yı mağlup etmesi durumunda gruptan çıkmayı başaracak.

* Avusturya 2 takımla Avrupa'ya devam etmesi durumunda, aradaki puan farkını kapatabilmek için temsilcilerimizin oldukça kötü bir performans göstermesini ve kendi takımlarının da en az çeyrek final görmesini bekletecek.

* 12. sırada yer alan Hollanda'nın ise tüm takımları Avrupa'ya veda etti ve Türkiye'yi geçme ihtimali kalmadı. (Sporx)

YORUMLAR 2
  • t.pls 6 yıl önce Şikayet Et
    Basaksehir yedeklerle çıksın
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    besıktaş sayesinde değilmi ey tff siz bjkye ceza verin bjk avrupada ülkemizin yüzünü ağartsın yazıklar olsun tff ye alayına besıktaş yeter
    Cevapla