Yıldıray'dan Terim'e sitem! 'Çok şaşırdım'

Eski futbolcu Yıldıray Baştürk, A Milli Takım kadrosundan çıkarılması ve yaşadığı sakatlıkların futbol hayatında kırılma noktaları olduğunu söyledi.

Yıldıray'dan Terim'e sitem! 'Çok şaşırdım'
Yıldıray'dan Terim'e sitem! 'Çok şaşırdım'
GİRİŞ 16.11.2017 15:34 GÜNCELLEME 16.11.2017 15:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman spor dergisi Kicker'a konuşan eski milli futbolcu Yıldıray, futbol kariyerinin dönüm noktalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldıray, eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri öncesinde kendisini kadrodan çıkarmasına çok şaşırdığını ve kariyerinin düşüşe geçtiğini söyledi.

Söz konusu şampiyonanın eleme turunda birçok karşılaşmada oynadığını hatırlatan Baştürk, "Fatih Terim tarafından çağrıldım. 26 kişilik kadrodan üç futbolcu çıkarılması gerekiyordu. Beni etkilemeyeceğinden emindim. Konunun benim takımdaki rolümle ilgili olduğunu sandım. Terim, beni finallere götürmeyeceğini söylediğinde çok şaşırdım. Ondan sonra sakatlıklar dönemi başladı. Bundan dolayı da Stuttgart'ta yeniden form tutamadım." şeklinde konuştu.

En beğendiği teknik adamlar arasında Klaus Toppmöller'in özel bir yeri olduğunu belirten Yıldıray Baştürk, Bayer Leverkusen'de forma giydiği dönemde Alman çalıştırıcı tarafından büyük destek gördüğünü anlattı.

Yıldıray, Altın Top (Ballon d'Or) ödülünde 9'unculuk elde etmesinin hatırlatılması üzerine de, "Henüz 23 yaşındaydım ve hayatımın en formda dönemiydi. Ödül sıralamasında yer almak güzeldi." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolun ardından emlakçılık yaptığını anlatan Yıldıray Baştürk, bazı maçları statta takip ettiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Tokay 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimleri bitirmedi ki i
    Cevapla
  • Gercek Oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    Fayda zarar hesabi yapilsa i Bence zarar kismi daha agir gelirdi İlgili otoriteler yapsin analizi kamuoyunu aydinlatsinlar Sonucta Her konuda bir arastirma yapilio
    Cevapla
  • Ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    bi sizi bitiremedi
    Cevapla