Collina hakkında şoke eden iddia!

Habertürk yazarı Meriç Müldür, Pierluigi Collina ve Ukrayna hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

Collina hakkında şoke eden iddia!
Collina hakkında şoke eden iddia!
GİRİŞ 15.09.2017 17:23 GÜNCELLEME 15.09.2017 17:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Pierluigi Collina'nın Ukrayna Futbol Federasyonu'nda profesyonel olarak görev yapmaya başladığı tarihten itibaren Ukrayna takımlarının iç sahadaki maçlarını inceleyen Meriç Müldür çarpıcı bulgulara ulaşırken Dinamo Kiev'in Beşiktaş'ı 6-0 yendiği maçtaki kuşkuları gözler önüne serdi.

Müldür'ün yazısındaki verilere göre Collina 2010-2017 döneminde Ukrayna için çalışmaya başladı.



Türkiye'nin Ukrayna'ya 2-0 yenildiği maç büyük tartışmalara neden olmuş İspanyol hakemin verdiği hatalı kararlar maça şüphe düşürmüştü.

Lucescu hakemden şikayetçi olmuş, TFF de UEFA'ya şikayet kararı almıştı.

Meriç Müldür yaptığı araştırmada Pierluigi Collina'nın görev yaptığı 2010-2017 döneminde Ukrayna Milli Takımı'nın yanı sıra Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk, Dnipro ve Metalist Kharkiv'in iç saha performanslarındaki anormal sayılabilecek başarıya dikkat çekti. Bu dönemde bu takımlar evlerinde sadece Avrupa'nın dev takımlarına maç kaybetti.



Enteresandır ki Collina'nın Ukrayna'daki görevini bırakmasının ardından Ukrayna takımlarında düşüş yaşanmaya başladı.

2010-2017 yılları arasında Ukrayna ile Türkiye uluslararı arenada 8 kez karşı karşıya gelirken bunlardan 1'i Milli maçtı.

Bu 8 maçta Türkiye adına sadece Trabzonspor, Metalist Kharkiv'i deplasmanda mağlup ederken geri kalan 8 maçı kaybettik.




Collina döneminde Beşiktaş Dinamo Kiev ile 3 kez karşılaşırken deplasmandaki 3 maçı da kaybetti. Son 6-0'lık maç, maçtaki hakem skandalı herkesin aklında.



Collina döneminde Shakhtar Donetsk UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşarken, Dnipro da aynı kupada final oynadı.

Collina'nın ayrılmasının ardından ise Ukrayna takımları bu sezon Avrupa kupalarına kötü başladı. 5'takından 2'si ön elemelerde elenirken Shakhtar Donetsk doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Zorya ve Dinamo Kiev bulunuyor. Üç yıl öncenin finalisti Dnipro ise alt liglerde sürünüyor.



Meriç Müldür UEFA ülke sıralamasında Ukrayna'nın 9. Türkiye'nin 10. olduğunu hatırlatırken önümüzdeki sezondan itibaren değişen Şampiyonlar Ligi kuralları nedeniyle bu kupada gruplara iki takım sokmak için 4-5 ülke arasında yarış olduğunu belirtti.

Öte yandan Meriç Müldür, Dinamo Kiev'in Beşiktaş'ı 6-0 yendiği maçın skandal hakem kararlarıyla bugün UEFA ülke sıralamasını doğrudan etki ettiğini de belirtti.

YORUMLAR 22
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    siyasette oldugu gibi her tür spor faliyetlerinde de AVRUPA ülkelerinden Türkiye karsitligi icin her tür oyun oynanmakta yapilmasi gereken sey TÜRKIYE - AB üyeligi dahil aynen eurovisiondan cekildigi gibi futbol dan da avrupa dan cekilmesi harika olur asya kitasi nda futbol ile devam edilmeli
    Cevapla
  • fenerli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ADAM zamaninda DOGRU DÜDÜK CALARDI SIMDI MAFYACILIK MI OYNUYOR KELTOS bahis cetesi fener ve türk düsmanlari
    Cevapla
  • Alim 6 yıl önce Şikayet Et
    Olur mu ya hani Collina Türk dostuydu. Onun yönettiği maçlar adil oludu... Unuttuk tabi...
    Cevapla
  • kaan 6 yıl önce Şikayet Et
    isin ucunda para olursa dostluk biter!
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın da vardar ostersund tromso vb takımlarda mı hakem ile eledi bizleri. Yada milli takımın malta beraberliği de mi hakemden. Bırakın bu işleri. Shaktar çatır çatır top oynayıp yendi bizimkileri
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    birde dünya futbolun federasyonuymuşunuz topunuz mafyasınız sizler zaten Türk düşmanısınız vede dünya futbolun şikesinide sizler yönetiyorsunuz topunuzun soyuna bir kirpit çöpü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle