Löw: Almanya için utanç verici

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw, Çekya-Almanya maçında Alman taraftarların yaptığı taşkınlıkların ülkesi için utanç verici olduğunu söyledi.

Löw: Almanya için utanç verici
Löw: Almanya için utanç verici
GİRİŞ 04.09.2017 21:02 GÜNCELLEME 04.09.2017 21:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Prag'da oynanan Çekya-Almanya maçında aşırı sağcı Almanların Nazi sloganları atması Almanya'nın gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı (DFB) Reinhard Grindel, Kicker dergisine yaptığı açıklamada, konuyu UEFA'nın 20 Eylül'deki yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceğini bildirdi.

Grindel, taşkınlık yapanların biletleri kendi federasyonlarından almadıklarına işaret ederek bazı Avrupa ülkelerinde kontrolsüz bir şekilde satış yapıldığını ve bu kişilerin biletleri buradan temin ettiklerini ifade etti.

Avrupa stadyumlarına girişlerde belirli kriterlerin konulması gerektiğini vurgulayan Grindel, ''Hep beraber Avrupa federasyonları olarak bilet temininin daha fazla kontrollü bir şekilde olmasını sağlamak için çalışmalıyız.'' açıklamasını yaptı.

Alman polisi tarafından da 7 holiganın söz konusu maça giderken yolda durdurulduğu ve ülke çıkışına izin vermediği belirtildi.

Löw aşırı sağcılara sert çıktı

Öte yandan, Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, aşırı sağcıların Nazi tezahüratlarına sert tepki göstererek, "Çok öfkeliyim. Bazı taraftarlar ülkemiz adına utanç verici davranışlarını sergilemek için uluslararası bir futbol maçını kullandılar." dedi.

200 kadar holiganın yaptıklarını hazmedemediğini söyleyen Löw, "Biz orada düşük seviyeli ve adice hareket edenlerin milli takımı değiliz.'' diye konuştu.

Löw ayrıca, bu kişilere yönelik yaptırım talep ederek bu konuda kararlı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 11
  • Alp Eren 6 yıl önce Şikayet Et
    ALmanya gerçeği, onlar hala gizli nazi, hepsi değil elbette, Türkiyemize ve Cumhurbaşkanımıza yaptıkları bu kuru kafacı nazilerin hala gizlice yaşadığını kanıtlıyor!
    Cevapla
  • Ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek utanç verici olan alman taraftarlar değil komple alamanyadan utaniyoruz
    Cevapla
  • IYI 6 yıl önce Şikayet Et
    Nazi kafalısınız işte.ne utançından bahsediyorsun.sporda nazi kafalı,askeriniz nazi kafalı,polisiniz nazi kafalı,siyasetçiniz nazi kafalı.genlerinizde nazilik var nokta.
    Cevapla
  • ÇAYCI 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim BAŞKAN söyleyince de kızıyorlar...
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra nazileri destekliyoruz bu kadın iyice zıvanadan çıktı
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    niye ki, zaten merkel nazi beyinlere hitap ediyor. Seçim bile hitler usullerle yapılıyor almanlar arasında.
    Cevapla
  • Ne alaka 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman vatandasi olsn secime katilir ... türkiyede rus vatandadi oy verebiiyor mu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle