Kupa finalleriyle ilgili radikal karar!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sporda Güvenlik Zirvesinde konuştu.

GİRİŞ 10.08.2017 11:42 GÜNCELLEME 10.08.2017 12:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2017-2018 sezonunda 6222 sayılı sporda şiddet düzensizliğin önlenmesi hakkında kanunun uygulanması ve müsabakaların düzen, huzur içinde yapılmasının sağlanması konularında düzenlediği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak "Müsabakaların risk analizlerini yapacağız. "Süper Kupa ve Türkiye Kupası finallerinde e-bilet sistemini uygulama kararını aldık. Güvenlik sorununa bir an önce çözüm getirmemiz gerekiyor. Teknolojik kabiliyetimizi artırmak konusunda da çalışmalarımız olacak." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili "Bu olayı bir istisna olarak kabul ediyoruz. Tüm taraftarlar cezalandıramayız. Seyircimizin centilmen şekilde maçı izlemesi bizim en büyük hedefimizdir. Sadece saha içi taşkınlıklar değil, aynı durum sosyal medyada da geçerli. Oraya da el atacağız." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Samsun'da oynanan son maçtaki tahkikat devam etmektedir. 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Temel amacımız şiddetin ortadan kalkması. 6222 sayılı kanunda revizyona gidilebilir. Keyifli, şiddet olaylarının olmadığı bir lig diliyorum." dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Mali 6 yıl önce Şikayet Et
    500 Km mesafeden yakın ilde oynanmasın 10TL-20TL ye bilet satılmasın.. Kulüp yöneticileri her olay sonunda Emniyet güçlerini suçlamasın çıkarılan kanunlara önce kulüp yöneticileri uysun harfi harfinede uygulansın burası muz cumhuriyeti değil kurlallara uymayıda öğrenelim...
    Cevapla
  • yahya 6 yıl önce Şikayet Et
    Stada girene alkol testi yapılsın. Sarhoş kişiler olay yaratıtor.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    polise maçlarda ucretleri odenirse çok yeinde bir karar olur
    Cevapla
  • sivasli 6 yıl önce Şikayet Et
    fikret orman a danissaydiniz sayın Bakanım sonra dünyayı ayağa kaldırır falan aman diyim
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bjk oynatmayın yenildikleri her maçtan sonra çirkeflik yapıyorlar
    Cevapla
  • selman 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan sikayetci bizis sen ne diyorsun
    Cevapla
  • medo 6 yıl önce Şikayet Et
    sen spordan uzak dur bence senin gibi zihniyetler yüzünden sporda şiddet bitmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle