'Video hakemin' ilk kurbanı Griezmann

Fransa - İspanya maçında Antoine Griezmann'ın attığı gol, video hakem uygulamasından gelen uyarı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

GİRİŞ 28.03.2017 23:59 GÜNCELLEME 29.03.2017 07:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2018 Dünya Kupası Elemeleri hazırlık maçında Fransa ile İspanya karşı karşıya geldi. Stade de France'ta oynanan mücadeleyi konuk ekip İspanya, 2-0'lık skorla kazandı.

Mücadeleye, UEFA tarafından denenen video-hakem sistemi damgasını vurdu.

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Fransa, dengeyi Antoine Griezmann ile bozdu, hakem ve yardımcı golü verdi ancak video-hakem'den gelen uyarıyla bu gol, asisti yapan Lawywin Kurzawa'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

68'de penaltı kazanan İspanya, David Silva'nın başarılı vuruşuyla deplasmanda öne geçti.

TARİHE GEÇEN GOL

Fransa'nın üstünlüğüyle geçen oyunda İspanya, 77. dakikada Gerard Deulofeu ile ağları buldu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Daha sonra video-hakem'den gelen uyarı, Deulofeu'nun ofsayt olmadığı uyarısını gönderdi ve İspanya 2-0 öne geçti.

Öte yandan, video-hakem sisteminde dikkati çeken nokta kararların verilmesinden yaklaiık 1 dakikalık bir gecikmeden sonra uyarıların gelmesi ve kararın değişmesi oldu.

YORUMLAR 7
  • Hak hukuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok guzel bir uygulama . Hak yenmemiş olur. Futbol doğru oyuncularla dahada gelişir ve güzelleşir. Zaten grizman da fazla şımarmıştı avrupa şampiyonasında. Şükür filistine yardım eden ronaldinyonun takımı portekiz kazandı. Hemde kendi ülkelerinde fransada. Zaten siyahi futbolcular fransa milli takımı ayakta duruyorlar. Afrikayı sömür, insanını sömür. Onların üstünden hava at, Türkiye ye saldıran teröristleri destekle. Fransaya huzur olmasın. Almanya ya ve hangi ülke destek veriyorsa hepsinde huzur olmasın zayıflasınlar inşallah. Ülkemiz güçlensin inşallah.
    Cevapla
  • hashuskav 6 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji spora bu kadar sokulmamalı bu adı üstünde oyun insani bazı hilelerde (kasıt yoktur.) bu oyunun parçacıdır. zevki azaltabilir.
    Cevapla
  • Hakikat 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin hakkı yenmez böylelikle. Açık ofsaytmış
    Cevapla
  • vtn 6 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık varsa, karşı tarafta o kadar boşa üzülüyor demektir, bundan sonra taraflar 1 dk sevinmez, kesin karardan sonra sevinir, sacmalamayin derim..
    Cevapla
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kalinmış bir uygulama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle