Demirören'den yabancı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, BeIN Sports'ta canlı yayında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Demirören'den yabancı açıklaması
Demirören'den yabancı açıklaması
GİRİŞ 26.03.2017 21:47 GÜNCELLEME 26.03.2017 22:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, BeIN Sports'ta canlı yayında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Yıldırım Demirören, konuşmasına Dünya Kupası elemeleri ile başlarken, İstanbul'da da maçlar oynamak istediklerini söyledi. Demirören, ''2016 Elemeleri'ne kötü başladık ama son 5 maçta kazanarak elemelere gittik. Bu elemelere aslında iyi başladık ama Ukrayna maçında beklemediğimiz bir kayıp yaşadık. Önemli olan nasıl başladığımız değil finallere gitmek. '' diyerek gruptan çıkacaklarına inandığını belirtti.

''İSTANBUL'DA DA OYNAMAK İSTERİZ''

Son maçın Antalya'da oynanmasını hatırlatan Yıldırım Demirören, ''Anadolu'da oynamanın daha doğru olduğunu gördüm ama İstanbul'da oynamak istiyorum. Futbolcular da bunu istiyor. Biz göreve geldikten sonra Milli Takım maçlarını Anadolu'da oynamaya başladık ve milli takım taraftarları oluşturduk. Yarın Eskişehir'de oynayacağız mesela ve biletler tükenmiş. Milli Maçlar da Trabzon'un da yeri olacak ancak bizim UEFA'ya bildirdiğimiz eleme maçlarında Trabzon Stadı yoktu. Bundan sonraki turnuvada olacaktır.'' şeklinde konuştu. 

''CUMHURBAŞKANI BİZE EN BÜYÜK DESTEK...''

Türkiye'deki statların hiçbir ülkede olmadığını aktaran Demirören, ''Bizim en büyük şansımız sayın Cumhurbaşkanımız futbolu çok seviyor. Cumhurbaşkanımız bu olumlu bakışıyla spora çok fazla destek veriyor. Dünyada bizim kadar stat yapan başka bir ülke yok. Cumhurbaşkanımız'ın Milli maça gelmesi, tribünde heyecanla takip etmesi, soyunma odasına inmesi bizim için en büyük destek zaten.'' dedi.

YABANCI KURALI KALKACAK MI?

Yabancı sınırlaması hakkında da konuşan Federasyon Başkanı, ''Benim ilk Federasyon başkanlığım döneminde yabancı futbolcu sayısı 11'e kadar serbestti. Daha sonra biz bu sayıyı 8'e düşürdük. Daha sonra kulüplerden yabancı futbolcu sayısının artması yönünde talep aldık. Herkes hemfikir olduğu için biz de hocamızla görüşerek böyle bir karar aldık. Bu karar 4 yıllık bir süreyi kapsıyor ama ben Cumhurbaşkanı'nın söylemine katılıyorum. Daha fazla yerli oyuncu olması lazım. Bundan sonraki Kulüpler Birliği'nde bu konuşulacak. Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralını kaldırırız. Eğer ondan sonra bize gelirlerse bizim kararımız olumlu olur. Bu sistemde yerli oyuncular yurt dışına giderek daha fazla oynama şansı yakalıyorlar. Emre, Enes, Çağlar gibi...'' sözlerini kullandı.

''İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE OLMUYOR!''

Kulüplerin altyapılarına yeteri kadar harcama yapamadıklarını belirten Demirören, ''Altyapıya bugün kulüplerimiz gerekli kadar para harcayamıyorlar. Kulüplerin altyapılara 5-6 milyon yıllık harcamaları gerekiyor ama A takımın maaşlarını ödeyemediklerini için altyapıya da gerekli harcamaları yapamıyorlar. Böyle olunca da bizim istediğimiz şekilde oyuncu yetişmiyor.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • ali bulut 7 yıl önce Şikayet Et
    Kulüp yöneticilerinin amaci futbolcu yetiştirmek ve kendi kulüplerini yukarılara tasimak degil maalesef,kendi reklamlarini yapip kulüpten transferler ve harcamalar yoluyla para aşırmak böyle olmasaydi coktan altyapidan onlarca futbolcu cikar milli takim en azindan 2. torba takimi olurdu
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    tamam sen oradan git bütün yetkilerini reise devret o zaman...
    Cevapla