Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen Futbol Zirvesi'nde konuştu.

GİRİŞ 20.03.2017 11:09 GÜNCELLEME 20.03.2017 23:25
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen Futbol Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu ve Ankara'ya stadyum müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satır başları;

- Futbol dünyasının kıymetli temsilcileri değerli sporcular sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2. Futbol Zirvesi'nin düzenlemesine katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

- Kıymetli dostlarım sporun özellikle futbolun kaynaştıran yönünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Günümüzde futbol her hangi bir spor dalı olmanın ötesinde çok farklı anlamlara sahiptir. Futbolun özünde rekabetle birlikte fedakarlık, centilmenlik, dostluk ve dayanışma vardır. Bu oyunda kazanmak için sahaya çıkan futbolcuların bireysel yeteneklerinin yanında bir çok teknik desteğe ihtiyaçları vardır. Bu oyun aynı zamanda bir direniştir bir meydan okumadır. Futbolu, dünyanın her yerinde itilip kakılan kenar mahalle çocuklarının bir meydan okuması olarak görüyorum. Öyle futbolcular var ki biz onları sadece yetenekleriyle değil karakterleriyle de tanırız. İsmi adeta Fenerbahçe'yle özdeşleşen Lefter'i böyle hatırlıyoruz. Baba Hakkı'yı işte böyle hatırlıyoruz. Dünyada Pele'yi, Zidane'ı, Baggio'yu böyle hatırlıyoruz. Sahada bulundukları dönemde milyonlarca gence ilham kaynağı olan futbolcuları burada sevgiyle anıyorum.

"FUTBOL SİYASETE BENZER"

- Futbola gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, futbolun bir insana neler kazandıracağını çok iyi biliyorum. Siyasetin futbolla çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Siyasette futbol gibi özünde rekabettir. Tıpkı futbol gibi siyasette bir takım oyunudur. Milletine söyleyecek sözü olmayan siyasi partilerin başarılı olma şansı yoktur. Futbol oynadığım dönemlerde, hocam bana 'Topu yiyeceksin' derdi. Top yenir mi? Orada hırsı, inadı anlatıyor. Böyle olacaksın işte.

"16 NİSAN'DA 8. KEZ YENİLECEKLER"

Milletten korkan, gençlerden çekinen bir anlayışla Türkiye'nin geleceği inşa edilebilir mi? Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan'da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar."

"14 YILDA 1924 TESİS YAPTIK"

İktidarı hileyle, şikeyle elde edeceğini zannedenler millet tarafından engellenmiştir. Geçtiğimiz 14 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. En büyük yatırımı yaptığımız alanlardan birisi spordur. İstanbul'da eli yüzü düzgün saha sayısı yok gibiydi. Belediye Başkanlığı döneminde başlattığımız atılımları daha sonra ülke geneline yayarak devam ettik. 14 yılda 1924 tesis yaptık.

ANKARA'YA STADYUM MÜJDESİ

- Özellikle 27 şehrimize yapmakta olduğumuz 30 stadyum adeta bir şaheserdir. Bu 30 stadyumumuzun toplam kapasitesi 720 bindir. Ankara'da 19 Mayıs'ı yıkıyoruz. Yerine 35-40 bin seyirci kapasiteli stadyum yapmayı planladık. Proje çalışmaları bitti. İstanbul iyi bir seviyeye gelse de başkentte şöyle bir örnek stadyumumuz yok.

"OLİMPİYAT KONUSUNDA HAKKIMIZ YENDİ"

- Ülkemize henüz olimpiyatları getirememiş olabiliriz. Ama burada dönen dolapları biliyorsunuz. Burada ciddi bir şekilde hakkımız yendi. Ama dediğim gibi oraya gittiğimde dönen dolaplara bizzat şahit oldum.

YORUMLAR 28
  • Vedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ankaraya genclerin bilim ogrendigi, arastirma yaptigi bilim merkezleri de lazim, Ben oyle bir sey bekliyordum en azindan.
    Cevapla
  • bayburtlu 7 yıl önce Şikayet Et
    adam adamm yaaaa reiisss
    Cevapla
  • İhsan Berat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çooook önemli bir yatırım, Bravo!
    Cevapla
  • HaRdGaMe 7 yıl önce Şikayet Et
    Degilmi? En az 2 sene kac yüz kisi ekmek yiyecek insaatdan. Adama uzayami gittin dediniz uzaya da gitti hala yaranamiyo sizin gibi nankörlere vesselam.
    Cevapla
  • Turco 7 yıl önce Şikayet Et
    Futbol Zirvesi yapılıyor bir de. Görende Türkiye'nin her yıl Şampiyonlar Ligi finali oynadığını falan zanneder. Bırakın şu futbolu, futbola akıtılan para ile Teknoloji geliştirmeye uğraşsaydık şimdi Güney Kore ile kapışıyor olurduk. Güney Kore niye gelişti? Bizim gibi boş işlerle uğraşmıyor
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim
    Cevapla
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    uluslar arası organizasyonlara talip olabilmek için bunların yavaş yavaş hayata geçirilmesi gerekir. belli bir aşamaya geliyor galiba... bir brezilya karnavalı için dünya oraya parayı akıtıyor. bir dünya kupası, bir olimpiyatlar vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle