Arif'in FETÖ ile olan diyalogları ortaya çıktı!

Şike soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma dün bitmiş ve iddianamesi tamamlanmıştı. Hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Arif'in FETÖ ile olan diyalogları ortaya çıktı!
Arif'in FETÖ ile olan diyalogları ortaya çıktı!
GİRİŞ 03.12.2016 13:15 GÜNCELLEME 03.12.2016 15:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan İddianamede, bir dönem FETÖ içerisinde etkin rol oynayan Sait Alpsoy’un ifadesine de yer verildi.

2000 yılında Galatasaray futbol takımının UEFA kadrosunda bulunan bazı futbolcularla samimiyet kurmaya başladığını anlatan Alpsoy, “Sarı İsmail lakaplı İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker ile yakınlaştık. İsmail Foça’da yaşan ağabeyinin yanına gidip gelirdi. Ağabeyi de paralel yapı içerisindedir. Bu vesile ile kendisiyle tanıştık” dedi. Alpsoy ilerleyen zamanlarda, Tütüneker ve Demiriz’in yanı sıra, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk’un da sohbetlere katıldığın anlattı.

“FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’TAN FETÖ'YE KATILAN YOK”

İsmail Demiriz’in ön ayak olmasıyla İstanbullu futbolcularla da sohbete başladığını anlatan Alpsoy, “Futbolculardan hatırladığım isim yok. Fakat Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan katılım gösteren olmadı. Ders de düzenlemedik. Zaten Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan FETÖ adına kazanılmış kimse de yoktu” ifadelerini kullandı.

ARİF ERDEM VE EMRE BELÖZOĞLU EŞLERİ İÇİN İCAZET ALMIŞ

Futbolcuların kendisine saygı duyduğunu ve güvendiğini anlatan Alpsoy, Arif Erdem ve Emre Belözoğlu’nun eşlerin evlenmeden önce kendisiyle tanıştırdığını ve evlenmelerinin uygun olup olmadığını sorduklarını anlattı. Alpsoy ifadesinde, “Arif Erdem bir tarihte bana kız arkadaşıyla birlikte geldi. O bayan ile evlenmesinin uygun olup olmayacağını danıştı. Aynı şey Emre Belözoğlu ile de yaşandı” dedi.

ARİF ERDEM, FUTBOLCULARDAN TOPLANAN TEŞVİK PRİMİNİ GÜLEN'E GÖTÜRDÜ

Türk Milli Futbol Takımı'nın 2002 Dünya Şampiyonası'nda 3. olmasının ardından FETÖ'ye yakın futbolcuların bir araya gelerek toplanan 500 bin doları Arif Erdem'in terörist başı Gülen'e bizzat götürdüğünü söyledi. Alpsoy, "Futbolcuların aldığı teşvik priminden bildiğim kadarıyla 200 veya 500 bin dolar para grup adına bir araya getirildi. Ben bu paranın temsilci bir futbolcu vasıtasıyla bizzat Fetullah Gülen'e götürülmesinin daha uygun olacağını söyledim, Arif Erdem bu parayı götürdü, sundu. Gülen kabul etmedi, sonrasında Arif Erdem'in Gülen'in yardımcısı olan Cevdet Türkyolu'na 'Ya bu parayı alırsınız, ya da ben bunu camdan dışarı savuracağım' dediğini, bunun üzerine Cevdet Türkyolu'nun da parayı aldığını Gülen'in de bu durumdan memnuniyet duyduğunu Arif'e söylediğini biliyorum" diye konuştuğu belirtildi.

“EMRE’NİN İMAM NİKAHINI BEN KIYDIM”

2006 yılına kadar bir daha futbolcularla görüşmediğini anlatan Alpsoy, “2006 yılında Emre Belözoğlu beni aradı. Eşi ile imam nikahlarını kıymamı istedi. Ben de evlerine gidip imam nikahlarını kıydım” dedi.

“EMRE GİZLİCE HOCALIK YAPMAMI İSTEDİ”

Sait Alpsoy Emre Belözoğlu’nun en son 2009 yılında kendisiyle iletişime geçerek, “FETÖ'den hiçbir hizmet alamadıklarını, bundan dolayı herkesin uzaklaştığını anlattı. Kendisinin teklifi ile FETÖ'ye bilgi vermeden kendisinin ayarlayacağı toplantılarda hocalık yapmamı istedi. Kabul ettim. Ancak FETÖ'nün haberi oldu ki Emre bir anda ortalıktan kayboldu. Hiçbir sohbet yapamadık” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben hiçbir şeye bakmam.Vaganima kurşun sıkan,şehit edenler benim dusmanimdir.Onları öldürerek bataklık kurutulur.Yoksa kaynağı kurutmakla bu is çözülmez.Bir kaynağı deşifre eder kurutursun.Diğer bir kaynak yaranir .Hem de daha kontrollü.Elinde silah olanlar önce likle temizlenmeli.Yok bunların ağası varmış,üst aklı varmış bunların suçu yok kandirilmislar.Cehenneme kadar.Kanmasinlar.Allah koskoca beyin vermiş.
    Cevapla
  • kamu vicdanı 7 yıl önce Şikayet Et
    linç edecek kurban aramayı bırakın.kimse bu adamların ne cia ajanı ne vatan haini olduğunu tahmin edemezdi. çoğumuz gazetelerini aldık,evlerinde kaldık,yurtdışında ki okullarıyla gurur duyduk.zannetmiyorum ne arifin ne emrenin bunları hala savunacak olmalarını.
    Cevapla
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Emre Fener de oynamadi yuh kimi kandiriyorsunuz Karabük maçı diyorum şike istanbul takımları yaptı pasta payını paylasamadilar yemezler
    Cevapla
  • Haktan yana 7 yıl önce Şikayet Et
    Arifin yalandan düşüp Penaltıları nasıl kazandıgı anlaşıldı. Ben düşüyorum Hakemcim erkeksen penaltı verme.!!! Hakem biliyordu Tabi vermese Başına nelerin gelecegini. Emreninde Neden Herkese Dayılandıgını da böylece Anlamış oluyoruz. yazıkkkkkkkkklarr Olsunnnnnnn
    Cevapla
  • hak 7 yıl önce Şikayet Et
    uydur kafana gore biseler,kendin cal kendin oyna
    Cevapla
  • Hhh 7 yıl önce Şikayet Et
    Oha kurdugun baglantiya bak
    Cevapla
  • jumanji 7 yıl önce Şikayet Et
    la bi git bebe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle