Erdoğan o yılları anlattı! 12 Eylül sonrası...

Siyasete atılmadan önce futbolculuk yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönemlere ait samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 27.10.2016 16:49 GÜNCELLEME 27.10.2016 16:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İETT'de 7 yıl oynadığını ve futbola nokta koyuş sebebini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu videosu kısa süre içerisinde sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Yasin Bülbül'ün kamerasından çekilen görüntülerde Erdoğan, futbolculuk geçmişiyle ilgili detayları anlattı. "Mahalle takımında amatör olarak oynayıp 12 Eylül'ün hemen akabinde futbola noktayı koydum" diyen Erdoğan, oynadığı mevkileri de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İlk zamanlar daha çok forvettim ardından orta saha ve libero oynadım. Kale dışında her yerde bulundum.' diye konuştu.

Futbolculuk kariyeri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1969 yılında, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübü'nden transfer teklifi alarak bu kulüpte daha önce sürdürdüğü spor etkinliklerine ilk büyük adımı atmıştı. Erdoğan, daha sonra Camialtı Spor Kulübü'nden İ.E.T.T'ye transfer oldu. 1976 yılında İ.E.T.T futbol takımı da İstanbul şampiyonu oldu. 12 Eylül 1980 sonrası ise, İ.E.T.T'den ayrılmak zorunda kaldı. 16 senelik futbol hayatını da böylece noktalamış oldu.



Fenerbahçe'den teklif almıştı

Erdoğan, bir uçak seyahatinde kendisine Kaloperoviç döneminde (1976-78) Fenerbahçe'den teklif geldiğini, ama babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemediğini anlatmıştı.

Kaynak: Yenişafak

YORUMLAR 4
  • barak 7 yıl önce Şikayet Et
    babasi gelecegin lideri olacagini hissetmis demekki
    Cevapla
  • Ali 21 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer reis futbolcu olsaydı Türkiye boş kale olurdu.Gelen atar giden atardı.
    Cevapla
  • Cüneyt 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki de reisimizin babasının rızası olmamış. Olsaydı Tayyip Baba'mız profesyonel futbolcu olacak ve belki de aziz milletimizin reisi olamayacaktı.
    Cevapla
  • tuğrancı 7 yıl önce Şikayet Et
    islam ümmetinin sesi olmayacaktı belkide aziz kardeşim. allah reise zeval vermesin inşallah
    Cevapla