Almanya veda etti! İkinci finalist Fransa!

Euro 2016'da yarı finalde Almanya'yı 2-0'la geçen Fransa finale adını yazdırarak Portekiz'in rakibi oldu.

Almanya veda etti! İkinci finalist Fransa!
Almanya veda etti! İkinci finalist Fransa!
GİRİŞ 07.07.2016 22:01 GÜNCELLEME 08.07.2016 14:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) yarı final maçında ev sahibi Fransa, Almanya'yı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

FİNALİN ADI FRANSA-PORTEKİZ

Fransa'nın finaldeki rakibi, Galler'i eleyen Portekiz olacak.
 
Fransa'nın Marsilya kentindeki Stade Velodrome Stadyumu'nda Almanya ile Fransa karşı karşıya geldi. Mücadele oldukça tempolu başlarken, Almanya ilk yarıda daha atak bir futbol sergiledi. Ancak ilk yarının sonlarına doğru golü bulan Fransa oldu.

İKİ GOL DE GRIEZMANN'DAN
 
45. dakikada Griezmann'ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Schweinsteiger topa elle müdahale edince İtalyan hakem Nicola Rizzoli beyaz noktayı gösterdi. 45+2'de penaltı atışını Griezmann gole çevirdi ve Fransa soyunma odasına önde girdi: 0-1
 
Fransa'yı rahatlatan gol 72. dakikada yine Griezmann'dan geldi. Pogba'nın ortasında Neuer'in uzaklaştırmaya çalıştığı top Griezmann'ın önüne düşünce, golcü oyuncu kolay bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2

Bu golün hemen ardından Almanya gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Kimmich'in sert vuruşunda top çatala çarparak auta çıktı. İlerleyen dakikalarda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca mücadeleyi Fransa 2-0 kazandı ve finale yükseldi.
 
FİNAL MAÇI PAZAR GÜNÜ

EURO 2016'da final maçı 10 Temmuz Pazar günü Portekiz ile ev sahibi Fransa arasında oynanacak, mücadeleyi kazanan takım turnuvanın şampiyonu olacak.

YORUMLAR 26
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca alman takımında oynayan mesut Özil ve emre can bu kişilerde bence vatanın ve milli formayı satmanin öncüleri oldukları için kınıyorum. Emre can ismi neden formada tam yazılmamış. Can ne demek. Bu futbolcular kimliğinden milliyetinden utaniyorlarsa herşeylerini degistirsinler.
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca fransa artık portekiz e yenilsede önemli değil. Çünkü final maçını almış oldular.
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    almalar dünyanın en iyi takımi palavrasini arkalarına alıp bir sıfır önde başlamak istediler. Ama postun o kadar da ucuz olmadığı ortaya çıktı. Burada maçı en çok isteyen kazandı. Bizim için alman yada fransız fark etmez ikiside Ermeni Usagi. Çalışan kazanır.
    Cevapla
  • trafalgarlaw 7 yıl önce Şikayet Et
    Euro 2016 basandan beri şikeli. Kupa zaten fransanin ic karisiklik nedeniyle moral olsun diye vericekler.
    Cevapla
  • nubb 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi
    Cevapla
  • adam 7 yıl önce Şikayet Et
    portekiz en az sorunumuz olan ulke ronaldoda var musluman dostu onlar alir insallah
    Cevapla
  • abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    ronaldo adamin dii ya messi gibi değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle