Denayer: Brexit mi? O da ne?

Avrupa'nın günlerdir konuştuğu, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecinden Jason Denayer'in haberi olmadığı ortaya çıktı.

Denayer: Brexit mi? O da ne?
Denayer: Brexit mi? O da ne?
GİRİŞ 25.06.2016 13:30 GÜNCELLEME 25.06.2016 13:31

İngiltere'de yapılan referandumda halkın yarısından fazlası, AB'den ayrılma yönünde (Brexit) görüş bildirirken, bu durumun futbol üzerinde önemli etkiler yaratacağı da ortaya çıkmıştı.

Bordeaux'daki Belçika Milli Takımı kampında, Galatasaraylı Jason Denayer'e bu konuyla ilgili görüşleri soruldu. Sarı-kırmızılı ekipte kiralık geçirdiği sezonun ardından şimdilik bonservisini elinde bulunduran Manchester City'ye dönen ve buradaki geleceği merak konusu olan oyuncu, "Brexit mi? O da ne?" yanıtıyla basın mensuplarını şaşırttı.

Yüzde 75 kuralına da takılacak

Oysa ki bu konu kendisini yakından ilgilendiriyor. Belçikalı futbolcu Ada'da, AB pasaportu nedeniyle yerli statüsünde oynarken, şimdi bir anda yabancı oyuncu durumuna düşebilecek. Bu durumda İngiltere'de yabancı kuralıyla ilgili bir başka husus önem kazanacak. Eğer bir futbolcu milli takımıyla son iki yılda tüm maçların yüzde 75'inde forma giymişse, yabancı sayılmaksızın İngiliz ekiplerinde forma giyebiliyor.

'Defans çok iyi, bana gerek kalmadı'

Belçika'nın EURO 2016 kadrosunda yer alan futbolcu, buna karşın henüz hiç forma şansı bulamazken şunları söyledi:

"Takımın defansı şu ana kadar iyi işler çıkardı. Dolayısıyla bana gerek kalmadı, çünkü kadroyu değiştirmek gereksizdi. Bunu anlayabiliyorum. Benim yapmam gerekense, kendimi her an oynayacakmış gibi hazırda tutmak. Ayrıca Thomas Vermaelen müthiş bir oyuncu ve tam ihtiyacımız olan isim. Bence Hırvat Corluka ile birlikte turnuvanın en iyi savunmacısı"