Pele: Maradona'dan bile daha iyi!

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin, Diego Maradona'dan bile iyi olduğunu iddia etti.

Pele: Maradona'dan bile daha iyi!
Pele: Maradona'dan bile daha iyi!
GİRİŞ 26.05.2016 17:26 GÜNCELLEME 26.05.2016 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İtalya'nın Milan kentinde hayat öyküsünü anlatan filmin galasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pele, en beğendiği oyuncuları sıraladı.

Futbol tarihi boyunca birçok yıldız futbolcunun kendisiyle mukayese edildiğini belirten 75 yaşındaki Pele, "Aralarında bir seçim yapmak zor çünkü en iyi futbolcu konusuna gelindiğinde birçok isim ortaya atıldı. İlk olarak Alfredo Di Stefano, sonra Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Bobby Charlton, Diego Maradona ve şimdi de Messi. Aralarında en beğendiğim futbolcu Leo. Çünkü o komple bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Pele, Arjantinli yıldız Messi'nin yanı sıra Cristiano Ronaldo ile Neymar'ın futbol stillerini de beğendiğini, Roma'nın emektar yıldızı Francesco Totti'nin "İtalya'nın Pele'si" olarak nitelenmesini ise doğru bulduğunu söyledi.

Hayatında yaşadığı en büyük hayal kırıklıklarından birisinin, 2014 Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'nın Almanya'ya 7-1 yenilmesi olduğunu kaydeden Pele, "1950 Dünya Kupası finalinde Brezilya'nın Uruguay'a yenilmesinin ardından ilk kez babamın ağladığını görmüştüm. İki yıl önce Brezilya'nın Almanya'ya 7-1 yenildiği maçın ardından ise bu kez oğlum benim ilk kez ağladığıma şahit oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Pele, cumartesi günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'in ofansif oyun anlayışı nedeniyle kupaya uzanma şansını Atletico Madrid'ten daha fazla bulduğunu belirtti.

YORUMLAR 1
  • mrts 7 yıl önce Şikayet Et
    messi kendi milli takımında dünya kupasını kaldırsın da görelim, maradona dan daha iyiymiş güldürmeyin... onu bırak barcelona dan ayrılsın messi görelim neler yapacak, hiç bir şey :))) pele efendi maradona nın yaptıklarını unuttu galiba
    Cevapla