Geleceğe ilham olan proje!

Ülker'in desteği ile Türkiye'de ilk defa düzenlenen İstanbul 13 Yaş Okullar Ligi tamamlandı.

Geleceğe ilham olan proje!
Geleceğe ilham olan proje!
GİRİŞ 25.05.2016 12:35 GÜNCELLEME 25.05.2016 12:36

Futbolun okullarda yaygınlaştırılması, lisanssız kız ve erkek öğrencilerin futbol oynamaya teşvik edilmesi amacıyla Türkiye’de ilk defa düzenlenen TFF-Ülker İstanbul 13 Yaş Okullar Ligi, kapanış şenliği ile tamamlandı. Ülker ve TFF yetkilerinin katıldığı törende, yıl boyunca kendi aralarında mücadele eden sporcular ödüllendirildi ve madalyaları takdim edildi. 2015-2016 eğitim dönemi boyunca düzenlenen lig, İstanbul’da 38 ilçede toplam 380 okul ve 13 yaş grubundaki 12.000 sporcunun katılımı ile düzenlendi. Gelecek yıl daha da yaygınlaştırılması planlanan lig sayesinde sporun geniş kitlelere yayılması ve geleceğin sporcularının yetiştirilmesi hedefleniyor.

‘Grassroots - Çocuklar için Futbol’ projesi 10. yılında…

Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinde spora önemli bir yer ayıran Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Grassroots - Çocuklar için Futbol” projesinin 10. yılını kutluyor. Bu yıl projenin kapsamını üç yeni proje (Futbol Okulları, İstanbul 13 Yaş Okullar Ligi ve Üniversite Okul Futbolu) ile genişleten Ülker, sadece bu yıl yaklaşık 60.000 çocuğa daha spor yaptırmayı amaçlıyor.

Tüm Türkiye’de daha çok çocuğa ulaşma hedefiyle projeler gerçekleştiren Ülker, bu yıl düzenlemeye başladığı bu üç proje ile yıl boyunca çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyip onları hareket etmeye teşvik ediyor. Çocukların sporu ve bünyesinde barındırdığı takım olma, rakibe saygı gibi değerleri bir yaşam biçimi haline getirmeleri için çalışıyor.

Proje, büyük bir altyapı hamlesine ilham kaynağı oldu

Ülker; Grassroots projesinin birleştirici ve çok yönlü geliştirici özelliklerinin yanı sıra, bugüne kadar yaptığı ve halen süren işbirlikleri ile spor dünyasına destek veren markaların çoğalmasına da katkıda bulunuyor. Yaptığı yatırımları sadece kulüplerle sınırlı tutmayan Ülker, 2007 yılından bu yana çalışmalarını altyapılara da destek verecek şekilde yapılandırıyor, bu sayede de ülkemizde sporun ve sporcunun gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu kapsamda ilgili federasyonlarla ortaklaşa gerçekleştirilen projelerle 2007’den bu yana 330 bine yakın çocuğa spor yapma imkanı sağlandı.

Bu projelerde eğitim alarak, Genç Milli ve kulüp alt yapı takımlarına transfer olan başarılı birçok oyuncu, geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bu oyuncuların bir kısmı ülkemizi Avrupa Şampiyonası ve Gençlik Olimpiyatı gibi büyük organizasyonlarda temsil ederken, bir kısmı da profesyonel kulüplerde oynayarak Milli Takımlar’a kadar yükselme başarısı gösterdi.