İmzalı Messi forması hayatlarını kararttı

Lionel Messi'nin imzalı formasını hediye ettiği 5 yaşındaki Afgan hayranı, tehditler nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kaldı.

İmzalı Messi forması hayatlarını kararttı
İmzalı Messi forması hayatlarını kararttı
GİRİŞ 03.05.2016 19:24 GÜNCELLEME 03.05.2016 19:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi'nin imzalı formasını hediye ettiği 5 yaşındaki Afgan hayranı, aldığı kaçırılma tehditleri nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kaldı.
 
Çocuğun babası Muhammed Arif Ahmadi, Barcelonalı yıldız futbolcu Lionel Messi'nin, oğlu Murtaza'ya 10 numaralı imzalı formasını hediye etmesinin ardından çocuğunun kaçırılmasına yönelik birçok ciddi tehdit telefonu aldığını söyledi.
 
Ahmadi, üstünde "Messi" ve "10" yazan, poşetten yapılmış Arjantin Milli Takımı formasıyla çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayılan Murtaza'nın internet fenomeni haline gelmesinin de bu duruma yol açtığını ifade etti.
 
"Hayat bizim için çekilmez bir hal aldı." diyen Ahmadi, oğlunu korumak amacıyla ayrılmak istememelerine rağmen Afganistan'ı terk ettiklerini kaydetti.
 
Bütün mal varlıklarını satarak komşu ülke Pakistan'ın başkenti İslamabad'a yerleştiklerini belirten Ahmadi, buranın yüksek ekonomik şartlarını karşılayamamalarının ardından ülkenin koşulları daha uygun Ketta kentine taşındıklarını dile getirdi.
 
Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen Messi'ye sevgilerinin devam ettiğini vurgulayan Ahmadi, "İnşallah Murtaza, kahramanı Messi ile bir gün karşılaşma fırsatı bulur" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • MİHSAN 3 yıl önce Şikayet Et
    geçmis olsun
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk hedef haline gelmis. Taliban onu öldürüp prim yapar. Ne zavallı lik ya. Şu hale bak islam adına savaştijlarini zanneden capulcular. Bir çocuğu bile siyasi amaç uğruna harciyor. Allahım bu kendini müslüman zannedenlere akıl ver.
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    sığınma talebi kabul edildi yani?
    Cevapla
  • bi-terslik-var 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada bir sürü messi hayranı çocuk var niye bu çocuk ve Afganistan seçiliyor.Mesela Afrikalı bir çocuk çeşitli bitkilerden Arjantin forması yapsa onla top oynasa yine böyle gündem olacak mı? Hiç sanmıyoru.Bu işin içinde başka bir iş var yoksa suriyede , binlerce çocuk ölüyor kimse dönüp bakmıyor.
    Cevapla
  • Salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Messi formasını kaldırıp atmak varken ülkeyi mi terk etmek mantıklı gelmiş? Allah hidayet etsin akıl fikir versin. İnsanlarda hiç akıl kalmadı.
    Cevapla
  • caner 7 yıl önce Şikayet Et
    messi'nin formasını aldığı için yada üzerine giydiği için tehdit edilmiyor ki formayı kaldırıp atsın ve kurtulsun.çocuk internet fenomeni olmuş ve kaçırılmasıyla siyasi,ekonomik bir çıkar elde edilebilir bir hale gelmiş.taliban gibi zalim,gaddar bir terör örgütü de bunu fevkalade kendi amaçları için kullanabilir ve hatta çocuğun canına bile kıyabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle