Bakan Kılıç'tan Amed ve Trabzon açıklaması!

Bakan Akif Çağatay Kılıç Amedsporlu yöneticilerin saldırıya uğraması ve Trabzon'daki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kılıç'tan Amed ve Trabzon açıklaması!
Bakan Kılıç'tan Amed ve Trabzon açıklaması!
GİRİŞ 26.04.2016 12:25 GÜNCELLEME 26.04.2016 12:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Kılıç, "Şu anda Ankara'daki statta Amedsporlu yöneticilerin saldırıya uğramasına sebep olan 6 kişi gözaltındadır. Adli makamların soruşturmaları devam etmektedir. Hiçbir şekilde hiçbir şiddeti tasvip etmiyoruz. Hele hele bir takımın yöneticilerine olan bu olayı tasvip etmemiz mümkün değildir. Hiç kimsenin bu olayda farklı düşündüğünü zannetmiyorum. Bu olayın bazı siyasiler tarafından farklı yerlere çekilmemesi gerekiyor. Yargının yaptığı çalışma ortadadır. Bunu İçişleri Bakanlığı açmıştır, bakanlığımıza bağlı müfettişler de konuyla ilgili araştırmayı yapacaktır. Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.

BU SALDIRGAN TRABZONSPOR'U TEMSİL ETMEMEKTEDİR

Öncelikle sahaya bir holiganın atlamasının futbolda yeri yoktur. Trabzon'un gerçekten bu konularla anılması bizi üzüyor. Trabzon bunu haketmiyor. Trabzon şehrimiz insanı ve yapısı itibarıyla misafirperver, bu noktada ülkemizin en önemli şehirlerden birisidir. Trabzonspor'un Türk futbolunda ve sporunda büyük başarıları vardır. Bu anlamda spor camiasına geçmiş olsun diyorum. Hakeme geçmiş olsun diyorum. O kişi asla ve asla Trabzon'u ve Trabzonspor'u temsil etmemektedir. Bu anlamdaki centilmence devam eden maçın içerisinde yaşanan bu olayı en şiddetli şekilde kınıyoruz. 

TÜRK SPORU VE TRABZONSPOR BUNU ASLA HAKETMİYOR

Bu üzücü bir olaydır. Bu konuyla alakalı olarak İçişleri ve Adalet Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde bir soruşturma başlatılmıştır. İçişleri Bakanlığımız müfettişleri görevlendirmiştir. O holiganın sahaya nasıl girdiğiyle ilgili araştırmasını yapacaktır. Biz sporumuzda şiddeti görmek istemiyoruz. Buradaki çalışma da bu düşüncelerle devam edecektir. Bu olayın tekrar yaşanmaması için Emniyet ve Adalet Bakanlığımızla gereken önlemler alınacaktır. Bu noktada yargıya da büyük görev düşmektedir. Bunun iyi uygulanmasıyla bu sorunun öne geçileceğine inanıyorum. Bu olay iyi yaşanılanları gölgelemektedir. Bunu Türk sporu, Trabzonlu asla hak etmiyor.

BU KİŞİLER KULÜPLERİNE CİDDİ ZARAR VERİYORLAR

Çok üzücü bir olay yaşadık. Sporda yeri olmayan bir olay yaşadık. Basının buna karşı sağduyu ve sakin bir şekilde giderek bunun önlemini almak durumundayız. Futbol müsabakalarına girmek anlamında ceza alan seyirciler var. Bu yasadaki yeri olan en şiddetli şekilde uygulanması gerekiyor ki, bu kişiler buralara gidip kulüplerine zarar veriyorlar. Onlar kulübü temsil etmiyorlar ama zarar veriyorlar. Futbol Federasyonu'nda bu konuda çalışmaları var. 

YORUMLAR 5
  • rter 7 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAKAN size az da olsa hak veriyorum ama Amed spor yöneticilerine yapılanları sizin ağa babanızın talimatıyla yapıldığını düşünüyorum. hiç kimse biz Amed lileri bu söylediklerinizin tamamına inandıramaz.
    Cevapla
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    bjk 8 milyon borçunu tahsil edemedin mi.gs 252 fb 125 milyon silenlere ne dersin sayın bakan senin gibilere oy atmadım akpartiliyim
    Cevapla
  • cabbar 7 yıl önce Şikayet Et
    tolga özkalfa ve çetesine araştırma yokmu sayın bakan
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    siz meclisten azizi kurtarma yasası çıkarın
    Cevapla
  • buyuk 7 yıl önce Şikayet Et
    aynenn goren gozler kor oldumu
    Cevapla