Michel Platini, CAS'a başvurdu

Görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini, 6 yıl futboldan men cezasına itiraz etmek amacıyla CAS'a başvurdu.

Michel Platini, CAS'a başvurdu
Michel Platini, CAS'a başvurdu
GİRİŞ 02.03.2016 12:39 GÜNCELLEME 02.03.2016 12:39

CAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Platini'nin 8 Ekim 2015'den başlayarak 6 yıl boyunca uluslararası ve ulusal düzeyde tüm futbol organizasyonlarından men edilmesine ve 80 bin İsviçre frangı cezasına itiraz etmek amacıya başvuruda bulunduğu belirtildi.

FIFA Temyiz Kurulu, görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini'nin sekiz yıllık futboldan men cezasını geçen ay altı yıla indirmişti.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri geçen yıl 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, UEFA Başkanı Michel Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in, Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği iddiası da yer almıştı. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter, FIFA tarafından sekizer yıl futboldan men cezası almıştı.