Fernandes'ten Rus muhabire tokat gibi cevap!

Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes, muhabirin Türkiye’yi kötülemesi için kurduğu tuzağa düşmedi, tahrik edici sorulara tokat gibi cevap verdi.

Fernandes'ten Rus muhabire tokat gibi cevap!
Fernandes'ten Rus muhabire tokat gibi cevap!
GİRİŞ 10.02.2016 02:15 GÜNCELLEME 11.02.2016 17:58
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

RUS Championat'ın muhabiri Anton Matveev, Beşiktaş'ın eski yıldızı Manuel Fernandes'i Türkiye aleyhine konuşmaya zorladı ancak Portekizli futbolcu, muhabirin tuzağına düşmedi, tahrik edici sorulara tokat gibi cevap verdi.

İşte Championat’ta yayınlanan röportajın Türkiye ile ilgili bölümü:

-Türkiye’ye gitmek için iyi bir zaman mı?
 
Neden? Rusya ile Türkiye arasındaki politik durumun farkındayım. Ama politikaya girmek istemem. Bunun anlamı ne? Birçok hatıra ile bağlı olduğum ülkeye gitmek benim için mutluluk verici. İstanbul gibi harika bir şehirde yaşadım, Beşiktaş gibi büyük bir takımda oynadım, hoş insanlarla iletişim kurdum.
 
-Türkiye’de güvenlik problemi var mı?
 
Türkiye’de insanlar duygusal, tutkulu, bazen de çok fazla. Ama size, rakip futbolculara ve diğer insanlara saygı duyarlar. Türkiye’de 3.5 yıl boyunca memnuniyetsizlik verici bir olay yaşamadım. Evet Kasımpaşa maçında Beşiktaşlı bir taraftarla ilgili bir olay oldu ama o bir istisnaydı.
 
-Türkler çok aktif, hatta sinir bozucu. Rusya sakin. Hangi model sana daha yakın?
 
Evet, Türkler durmadan konuşuyor. Bu sinir bozucu mu? Ama enerji ve hayat dolular. Bu harika. Sizin ülkenizde doğru insanlar farklı. Türkler ve Ruslar cennet ve dünya, gün ve gece kadar farklılar. Futbolda bu kendini açıkça gösteriyor. Rusya’da futbol çok çılgın değil. En azından sevgilerini göstermiyorlar. Türkiye’de sıradan bir futbolcu bile sokaklarda tanınır, eliniz yıpranır.
 
-Sen de öyle miydin?
 
Beşiktaş’a imza atmak için İstanbul’a ilk gittiğimde, kalabalıkla tanıştım. Sırf 15 dakika imza dağıttım. Tabii ki kolay değil ama çok hoş bir duygu.
 
Ruslar Türkler’den taraftarlığı öğrensin
 
-Bilic, “Türkiye’de futbol bir oyun değil. Türkiye’de futbol bir savaş” demişti. Ona katılıyor musun?
 
Pek sayılmaz. Futbol hala bir oyun. Ama Bilic’in ne demek istediğini anlıyorum. Evet, Türkiye’de futbolcular kalpleriyle oynar. Bazen duyguları sağduyularını gölgeler. Bu sahada doğru karar vermeyi zorlaştırır. Ama estetik açıdan Türkiye’de futbol yüksek seviyede.
 
-Futbol kalbi açısından Türk takımlarının Ruslar’dan bir üstünlüğü var mı?
 
Ruslar’ın sadece duyguya değil ortak yaşama ihtiyacı var. Ayrıca, yürek, zeka ve yetenek. Lokomotiv oynamaya çalışıyor. F.Bahçe ileriye tehlikeli çıkıyor. Türkiye’de taraftarlar sizin 12., 13., 14. oyuncunuzdur. Onlardan bunu kopyalamalıyız.
 
-Türk stoperler ayağını kırmaya çalıştı mı?
 
Hiç sakatlanmadım. Bu bir saygı meselesi.

YORUMLAR 42
  • antepli 8 yıl önce Şikayet Et
    helal sana ferdi
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun fernandes
    Cevapla
  • mustii 8 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah garaoğlan
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK bir Fernandes etmiyor yazikkkk
    Cevapla
  • Koncerto 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam bu ülkenin ekmeğini 3 yıl yedi 33 yıldır zıkkımlanan bazı alçaklardan çok daha vatansever...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle