Infantino, ölüm tehdidi aldığını açıkladı

FFIFA başkan adaylarından Infantino, UEFA'nın şikeye karşı mücadelesinden dolayı kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Infantino, ölüm tehdidi aldığını açıkladı
Infantino, ölüm tehdidi aldığını açıkladı
GİRİŞ 01.02.2016 21:17 GÜNCELLEME 01.02.2016 21:17

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkan adaylarından Gianni Infantino, UEFA'nın şikeye karşı mücadelesinden dolayı kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını söyledi.

2009 yılından bu yana UEFA Genel Sekreterliği görevini yürüten İsviçreli futbol adamı, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıyı Portekizli teknik adam Jose Mourinho, bir önceki FIFA başkanlık seçiminde adaylığını koyan eski futbolcu Luis Figo, İtalyan teknik adam Fabio Capello, Brezilyalı eski futbolcu Roberto Carlos ve Hollandalı eski futbolcu Clarence Seedorf'un da aralarında yer aldığı çok sayıda spor adamı ve basın mensubu takip etti.

Adaylığı nedeniyle büyük bir sorumluluk hissettiğini belirten 45 yaşındaki Infantino, "FIFA'nın imajı ve saygınlığı şu anda iyi değil ve tekrar iyi hale getirilmeli. Bugün burada bulunan efsane isimler, futbola duyulan aşkın göstergesidir. FIFA yönetiminin kapılarını açalım. FIFA'da genel sekreterlik görevini Avrupalıların yapması zorunlu değil. Mesela neden Afrikalı olmasın? Afrika'da bu işi yapabilecek birçok kişi var. FIFA'nın kapılarını dünyadaki tüm erkek ve kadınlara açmalıyız" diye konuştu.

Infantino, futboldaki şike iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, "UEFA şikeye karşı hareket ettiği için bana ve aileme yönelik ölüm tehditleri aldım. UEFA'nın şikeye karşı yaptığı eylemlerden dolayı, çocuklarıma polis eskortu sağlamak zorunda kaldım" yanıtını verdi.

FIFA Dünya Kupası'nın bir ya da iki ülkenin ortaklaşa düzenlenmesine karşı olduğunu ifade eden Infantino, organizasyonun kıta geneline yayılması halinde birçok ülkenin turnuvaya ev sahipliği yapma ayrıcalığına sahip olacağını yineledi.

FIFA'ya üye 209 futbol federasyonunun her birine 4 yıllık süreçte verilen katkı payının artırılacağını dile getiren İtalyan asıllı İsviçreli spor adamı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren kullanılması planlanan gol çizgisi teknolojisine de destek verdiğini kaydetti.

FIFA başkanlık seçimi İsviçre'nin Zürih kentinde 26 Şubat'ta yapılacak. FIFA başkan adayları arasında Infantino'nun yanı sıra Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı iş adamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife bulunuyor.