Deschamps'tan Benzema cevabı!

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Benzema'nın milli takıma alınıp alınmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Deschamps'tan Benzema cevabı!
Deschamps'tan Benzema cevabı!
GİRİŞ 18.12.2015 17:27 GÜNCELLEME 18.12.2015 17:27

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Olympique Lyon'da oynayan Mathieu Valbuena'ya şantaj yapmakla suçlanan Karim Benzema'nın milli takıma alınıp alınmayacağına ilişkin, "Şimdilik mümkün değil. Zihinleri bununla meşgul etmeyeceğim. Şu anda turnuvaya hazırlanıyoruz. 6 ay içinde birçok şey olabilir" dedi.

Le Parisien gazetesine konuşan Deschamps, Fransız futbolundaki şantaj skandalına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deschamps, Fransa Futbol Federasyonu'nun (FFF) Benzema'nın mili takımda kadro dışı kalmasına ilişkin kararını "Ahlaki açıdan tutarlı" şeklinde yorumladı. Fransız antrenör, Benzema'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) milli takım kadrosuna dahil olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Şimdilik mümkün değil. Zihinleri bununla meşgul etmeyeceğim. Şu anda turnuvaya hazırlanıyoruz. 6 ay içinde birçok şey olabilir. Şimdilik takımı turnuvaya hazırlıyorum ve rakiplerimizin durumunu takip ediyorum. Mayıs ayı içinde açıklayacağım listede henüz yok" ifadelerini kullandı.

Benzema'yla ilgili medyada birçok iddianın yer aldığını hatırlatan Deschamps, "Gazeteciler için hava hoş ancak halka mal olmuş kişiler hakkında sıklıkla yargısız infaz yapılıyor. Bunu Benzema için özel olarak söylemiyorum ancak masumiyet karinesi de hukuki bir prensiptir" diye konuştu.

Valbuena'nın ise Fransa Milli Takımı'nın önemli bir oyuncusu olduğunu ve ona yapılan muamelenin "kurbanı" olduğunu vurgulayan Deschamps, "Onu savunacak bir durumum yok zira o hiçbir şeyden suçlanmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili soruşturma, mal varlığını gasp etme girişimi kapsamında yürütülüyor. Valbuena'ya özel hayatına ilişkin gizli çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin avro istendiği öne sürülüyor.

Olayla ilgili Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13 Ekim'de gözaltına alınmış ve aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, futbolu bıraktığını duyurmuştu. Benzama'ya ise Valbuena dahil soruşturmada adı geçenlerle görüşme yasağı getirilmişti. Bu gelişmelerin ardından geçen hafta FFF Başkanı Noel Le Graet, Benzema'nın soruşturmada olumlu bir ilerleme olmadığı sürece Fransa Milli Takımı'na seçilemeyeceğini açıklamıştı.