Putin: Blatter'a Nobel Barış Ödülü verilmeli!

Putin, futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter'e Nobel Barış Ödülü verilmesi gerektiğini söyledi.

Putin: Blatter'a Nobel Barış Ödülü verilmeli!
Putin: Blatter'a Nobel Barış Ödülü verilmeli!
GİRİŞ 17.12.2015 14:50 GÜNCELLEME 17.12.2015 14:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Vladimir Putin, yolsuzluk skandalı yüzünden FIFA Etik Kurulu tarafından futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter'in çok saygın bir insan olduğunu, futbolun gelişmesi için büyük çaba sarfettiğini ve 'Nobel Barış Ödülü' ile onurlandırılması gerektiğini söyledi  

Putin şöyle konuştu: FIFA'da yolsuzluk yapıldığına dair işaretler var, soruşturma sürdürülmeli. Blatter'e gelince...  futboldan 90 gün men edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter'a Nobel Barış Ödülü  verilmeli. Blatter, çok saygıdeğer biri. Dünya futbolunun gelişmesi için çok çalıştı. ABD'deki hukuk mercilerinin FIFA skandalındaki eylemleri kabul edilemez.

ABD’de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA’nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs’ta Zürih’te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs’ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. İsviçreSavcılığı tarafından 25 Eylül’de hakkında soruşturma açılan Blatter’in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini’nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter’in, Platini’ye 2 milyon İsviçre Frangı verdiği iddiası da bulunuyor. Raporda, Platini ve Blatter için 7 yıl hak mahrumiyeti cezası istendiği öne sürülüyor.

YORUMLAR 4
  • Bay x 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin e dunya haini ödülü verilmeli. Rezil insanlar. Cocuk katilliginin adı barış oldu demi. Yazik.
    Cevapla
  • yaşar 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen ve esed daha iyi aday olurdu.
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    sana da kan nobel ödülü verilmeli katil çar putin
    Cevapla
  • hyy 8 yıl önce Şikayet Et
    bu itin her havlamasını sayfalarınıza taşımayın artık...
    Cevapla