Dünyanın 1 numarası 11 milyonluk Belçika

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde B Grubu'nu lider tamamlayan Belçika, son maçında İsrail'i yendi ve dünyanın 1 numarası oldu.

Dünyanın 1 numarası 11 milyonluk Belçika
Dünyanın 1 numarası 11 milyonluk Belçika
GİRİŞ 14.10.2015 16:19 GÜNCELLEME 14.10.2015 16:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde B Grubu'nu Belçika, kendi sahası olan Kral Baudoin (eski adıyla Heysel) Stadı'nda İsrail'i 3-1 mağlup etti. Kırmızı Şeytanlar, pazar akşamı grubu ikinci sırada bitiren Galler ile birlikte Fransa'ya gitmeyi garantilemişti. 

Maç sonu ise Belçikalıları sevindiren bir başka gelişme daha vardı. israil galibiyetiyle grup liderliğine yükselen Belçika, dünyanın da bir numarasına yerleşti. 

Arkasına Arjantin, Almanya, Portekiz, İspanya ve Brezilya gibi dünya devlerini alan, nüfusu sadeec 11 milyon olan küçük orta Avrupa ülkesi, boyundan büyük işler yapmaya devam ediyor. 

Dünya futboluna son yıllardakazandırdığı yetenekli futbolcularla çıkan Belçika, turnuva öncesi yapılacak kura çekiminde de birinci torbada yer alacak. 

Marc Wilmots'un çalıştırdığı Kırmızı Şeytanlar'da futbolseverlerin yakından tanıdığı Eden Hazard, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku gibi isimler yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • peh peh 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıldızlar da orijinal Belçikalı öyle mi???
    Cevapla