Çekler'den Terim'e 'Mail' cevabı

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Vrba, Türkiye maçının finallere katılmayı garantilemelerine rağmen kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Çekler'den Terim'e 'Mail' cevabı
Çekler'den Terim'e 'Mail' cevabı
GİRİŞ 10.10.2015 02:09 GÜNCELLEME 10.10.2015 02:09

Teknik direktör Vrba, müsabakanın yapılacağı Generali Arena'da milli takım kaptanı Petr Cech ile basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, önce Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in tebrik maili göndermesi konusuna açıklık getirildi.

Basın sorumlusu yaptığı bilgilendirmede, gündemde böyle bir konunun işlendiğini belirterek, "Hollanda ve Çek Cumhuriyeti arasında gayri resmi hiçbir görüşme gerçekleşmediğini belirtmek istiyorum. Sadece resmi yollardan bir tebrik mesajı gelmiştir. Başka türlü bir bireysel görüşme olmamıştır" dedi. 

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, finallere katılmayı garantilediklerini ancak grupta 2 maçları daha bulunduğunu anımsatarak, "Önümüzde bizi bekleyen iki önemli maçımız daha var. Grubu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkesinde milli formayı hak eden birçok oyuncu bulunduğunu ve kalan maçların da bu futbolcular için fırsat olduğunu aktaran Vrba, "Bu maçlar benim bu oyuncuları test etmem ve kadro genişliği açısından fırsat olacak. Forma şansı az bulan oyuncuların kalan maçlarımızda süre alabileceklerini düşünüyorum. Bu bir avantaj çünkü bu tip maçlarda oyuncular kalitelerini göstermek ister. Takımın tümünü değiştirmeyeceğim ama az süre alan isimlerden her maçta 2-3 oyuncuya yer vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Finallere katılmalarının takımda rahatlık yaratıp yaratmadığı sorusu üzerine Çek teknik adam, "Kesinlikle psikolojik rahatlık söz konusu değil. Davet ettiğim kadroda, çok fazla forma şansı bulmayan isimler ağırlıkta ve çok heyecanlılar. Kendilerini göstermek istiyorlar" diye konuştu. 

Grupta oluşan sıralamanın kendileri için de sürpriz olduğunu aktaran Vrba, Hollanda'nın birinci, Türkiye'nin ise ikinci sırada olacağını düşündüğünü dile getirirken, milli oyunu Arda Turan'a değinerek, "En iyi takımlarda, en yüksek seviyelerde forma şansı bulmayan oyuncuların, milli takımlarda başarılı futbolu olabiliyor. Barcelona'nın cezası nedeniyle Arda Turan henüz orada oynayamıyor ancak bu oyuncunun milli takımdaki başarılı futbolu da ortada" şeklinde değerlendirme yaptı. 

Vrba, Türkiye'de forma giyen Michal Kadlec ve Tomas Necid'in durumuyla ilgili de, "Kadlec'in durumu zor. Türkiye'de kadro kalitesi yüksek Fenerbahçe gibi bir takımda oynuyor ve her zaman forma şansı bulamayabiliyor. Karışık bir durumda. Tomas Necid ise Bursaspor formasıyla oldukça başarılı. Gol krallığı yarışında üst sıralarda. Kendisini kadroya almamın başlıca nedeni de bu" diyerek sözlerini tamamladı.