Kalimerhaba Cup'ta şampiyon Galatasaray

Finalde Altınordu'yu 2-0 yenilgiden 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Kalimerhaba Cup'ta şampiyon Galatasaray
Kalimerhaba Cup'ta şampiyon Galatasaray
GİRİŞ 04.10.2015 15:37 GÜNCELLEME 04.10.2015 15:37

Altınordu'nun ev sahipliğinde 15 yaş altı takımlarının katılımıyla düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Turnuvası "Kalimerhaba Cup" finalinde Altınordu'yu 3-2 mağlup eden Galatasaray birinci oldu.
 
Altınordu'nun Selçuk-Efes Tesisleri'nde cuma günü başlayan turnuvanın son gününde yarı final ve final müsabakaları oynandı. Yarı finalde Yunan ekibi Atromitos'u 5-0 mağlup eden Altınordu ile bir diğer Yunan temsilcisi PAOK'u 1-0'lık skorla geçen Galatasaray finale yükseldi.
 
30'ar dakikalık 2 devre halinde oynanan final müsabakasının ilk yarısını Altınordu, Gökberk ve Mustafa'nın golleriyle 2-0 üstün tamamladı. İkinci  devrede Mustafa Kapı ve Mustafa Fettahoğlu'nun golleriyle 2-2 beraberliği  yakalayan Galatasaray, Mustafa Kapı ile bulduğu golle üstünlüğü ele geçirdi: 3-2. İki takımın skoru değiştirme çabası sonuç vermeyince Galatasaray, Altınordu'yu 3-2 yenerek "Kalimerhaba Cup"ta birinciliğe ulaştı.
 
Turnuvanın en iyi oyuncusu Galatasaray'dan Mustafa Kapı seçildi.
 
Altınordu ile Galatasaraylı futbolcular sahaya birlikte taşıdıkları "Dostluk için futbola bir şans ver" yazılı pankartla çıktılar.