FIFA sponsorlarından Blatter'e istifa baskısı!

FIFA sponsorlarından Coca-Cola ve McDonald's, kuruluşun itibarı için FIFA Başkanı Blatter'a istifa çağrısında bulundu.

FIFA sponsorlarından Blatter'e istifa baskısı!
FIFA sponsorlarından Blatter'e istifa baskısı!
GİRİŞ 03.10.2015 11:50 GÜNCELLEME 03.10.2015 19:08

Coca-Cola ve Mc Donald's'tan yapılan yazılı açıklamalarda, Blatter'in, FIFA'nın itibarının yeniden yükselmesi için istifa etmesi gerektiği belirtildi.

Coca Cola'dan yapılan açıklamada, "FIFA kapsamlı bir reforma acilen  ihtiyaç duyuyor ve bu ancak tamamen bağımsız bir yaklaşımla başarılabilir"  ifadelerine yer verdi.
 
McDonald's'tan yapılan yazılı açıklamada ise "Son haftalarda yaşanan  olaylar, FIFA'nın itibarını zedelemeye devam etti. Sepp Blatter'ın reform  sürecinin gereken güvenilirlikle devam edebilmesi için derhal görevden  çekilmesinin FIFA'nın yararına olacağına inanıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.
 
Blatter'in avukatı Richard Cullen ise Coca Cola ve Mc Donald's'ın  istifa çağrısı üzerine yazılı bir açıklama yaparak müvekkilinin görevinden  ayrılmasının söz konusu olmadığını bildirdi. Açıklamada, "Blatter, görevi  bırakmasının FIFA'nın yararına olmayacağına ve reform sürecini  kolaylaştırmayacağına kuvvette inanıyor. Bu nedenle, istifa etmeyecek" ifadeleri  kullanıldı.
 
İsviçre savcılığı, geçen hafta Blatter hakkında, "ceza gerektirecek  kötü yönetim" ve "zimmet" suçlamalarıyla soruşturma açmıştı. Suçlamalar arasında  Blatter'ın, UEFA Başkanı Michel Platini'ye 2 milyon dolar verdiği iddiası da  bulunuyor.