Mesut Özil'den ilginç milli takım kararı!

Mesut Özil, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda forma giymek istediğini söyledi.

Mesut Özil'den ilginç milli takım kararı!
Mesut Özil'den ilginç milli takım kararı!
GİRİŞ 02.09.2015 15:50 GÜNCELLEME 02.09.2015 15:50

Özil, Sportbild dergisine yaptığı açıklamada, olimpiyatlara katılacak ekibe karar verecek 21 Yaş Altı Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Horst Hrubesch'in kendisini takımda istemesi durumunda buna olumlu cevap vereceğini ifade etti.

Olimpiyat oyunlarının, kariyerinde başka bir doruk noktası olabileceğini belirten 26 yaşındaki futbolcu, "Rio de Janeiro'da yapılacak olimpiyatlara katılmak ve gençlerimizle birlikte madalya almak için takıma yardımcı olmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluk yaşadıklarını hatırlatan Mesut Özil, gelecek yıl Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da (EURO 2016) şampiyon olmayı hedeflediklerini belirtti.

Özil, bunun için EURO 2016 Elemeleri'ndeki Polonya ve İskoçya maçlarından mutlaka galip ayrılarak gruptan lider çıkmak istediklerini kaydetti.

Kurallara göre ülkelerin olimpiyatlara katılan 23 yaş altı milli takımlarında, 23 yaşın üzerinde 3 oyuncu kadroya alınabiliyor.

KAYNAK: AA