Türk bayrağı tartışması can aldı

Azerbaycan takımı Kabala'da forma giyen Hüseynov'un Türkiye bayrağı açmasını eleştiren Azeri gazeteci, dövülerek öldürüldü.

Türk bayrağı tartışması can aldı
Türk bayrağı tartışması can aldı
GİRİŞ 10.08.2015 00:33 GÜNCELLEME 10.08.2015 12:48
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

30 yaşındaki gazeteci Rasim Aliyev, Azeri takımı Kabala’nın forvet oyuncusu Cavid Hüseynov’un 6 Ağustos'ta Güney Kıbrıs takımı Apollon Limassol ile yaptıkları UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu maçının ardından Türkiye bayrağı açmasını eleştirdikten sonra dövülerek öldürüldü.
 
Rasim Aliyev, Azerbaycan'daki medya özgürlüğünün artırılması için yaptığı çalışmalarla biliniyordu. Ölmeden önce Azeri Turan haber ajansına konuşan Aliyev, maçın ardından Facebook hesabında Hüseynov’un ''nasıl davranacağını bilmediğini'' ve Avrupa maçlarında oynamaması gerektiğini yazdığını söyledi.
 
Facebook’ta yazdığı yazının ardından Hüseynov’un akrabası olduğunu söyleyen birinin kendisini aradığını belirten Aliyev, önce sert bir şekilde konuşan şahsın daha sonra kendisini çay içmeye çağırdığını anlattı. Aliyev, Cumartesi günü telefondaki şahısla konuşmaya gittiğini belirterek ''Tek başına gittim. Sonra 5-6 kişi bana saldırıp beni dövmeye başladı'' dedi.
 
HUSEYNOV KADRODIŞI BIRAKILDI
 
Olaydan sonra yoğun bakıma alınan Azeri gazeteci, ertesi gün hayatını kaybetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, olayın tarafsız bir şekilde soruşturulacağını söyledi.
 
Kabala futbol takımı ise olay aydınlanana kadar Cavid Hüseynov'un kadrodışı kalacağını açıkladı.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 43
  • canberk uzan 8 yıl önce Şikayet Et
    can kardaş azerbeycan aynı bilekten çıkan parmaklarız.
    Cevapla
  • Tezgah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu mesele kesinlikle provokasyon. Buna benzer çok olay oldu Türk bayrağına tepki gösterenler oldu farklı yarışmalarda Azerbaycanda hiç kimse öldürülmedi fakat basit bir tepkiyi dayağa çevirdiler. bence hastanedede bu oyunu kuranlar gazeteciyi öldürdüler. Amaç Azerbaycanda algı yönetimi yapıp Türk düşmanlığını körüklemek. Şüphesiz.
    Cevapla
  • İso 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kıbrıs rum kesimi maçlarını iyi takip edin yunan bayraklarını görün.
    Cevapla
  • Korkaklar 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Türk olmak hiç bir tarihte bugünkü kadar zor olmamıştı. suçlu kim, derseniz suçlu biziz kendimiz. Kendi öz kültürünü bırakıp başkalarının kültürüne (Kuyruğuna yapışırsan) bağlanırsan işte böyle tekmeler yemeye devam edersin. Kaç tane Türk kültürünü, dilini öz değerlerini savunan sanatçın, bilim adamın, okulun, üniversiten, iş adamın var. Hangisi bu uğurda kazancından fedakarlık yapabiliyor. Senin Türk siyasetçin Türk olduğundan utanıyor da açık açık ben Türküm bile diyemiyor. Oysa bir Ermeni, Rum, Kürt ya da bilmem kim. Sırası geldiğinde göğsünü gere kendi öz kimliğini açık açık söylüyor ve bundan kıvanç duyuyor. Onları kutluyor, Türklüğünden utananlara lanet olsun.
    Cevapla
  • Korkaklar 8 yıl önce Şikayet Et
    O çocuğu eleştirenler ya hain, ya cahil. ya da korkak. Adam Türk bayrağını sallamış. Ona niye sallıyorsun diye çıkışmak yerine. Neden bayrak sallama - gösterme ihtiyacı duydun diye sormaları ve sıkıntısını derdini dinlemeleri gerekir. Kendini Türk hissedenler günümüz dünyasında o kadar baskı görmekte ve horlanmaktadırlar ki; kendilerini ifade edebilmek ve üzerindeki baskılardan bir nebze sıyrılmak için bayrak gibi en kutsallara sarılmaktadır. O çocuk başka devletlerin bayrağını sallasaydı, hatta PKK bayrağı sallasaydı bu kadar eleştirilmezdi,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle