TFF'den tartışılan Çakır hamlesi

Türkiye'nin en üst düzey hakemleri olan profesyonel hakemlerin başına, Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır getirildi.

TFF'den tartışılan Çakır hamlesi
TFF'den tartışılan Çakır hamlesi
GİRİŞ 01.08.2015 11:01 GÜNCELLEME 01.08.2015 13:22

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2015-16 sezonundan itibaren Türk hakemliğinde yeni bir dönemi başlatacak. Yusuf Namoğlu’nun yeni dönemde görev kabul etmemesi üzerine Merkez Hakem Kurulu’nun başına Kuddusi Müftüoğlu’nu getiren TFF, son derece önemli değişikliklere imza atıyor. İşte o değişiklikler...

47 YAŞ SINIRI

1- Bugüne dek hakemlikte yaş sınırı 45 olarak uygulandı. Yeni sezondan itibaren bu sınır 47’ye yükseltildi. Daha önce FIFA kokartlı hakemler; 45 yaşına geldikleri zaman isimleri ve kariyerleri ne olursa olsun düdüklerini asmak zorunda kalıyordu.

AKTİF OLACAKLAR

2- Çok tartışılan 5. ve 6. hakemlerin görev ve yetkileri de değişti. Bu hakemler, kendilerinin net biçimde gördüğü ancak müsabaka hakeminin göremediği pozisyonlarda gerekli uyarıyı yapacak. Bunu yapmayana ağır cezalar verilecek.

PROFESYONEL HAKEM SAYISI 9'A YÜKSELECEK

3- TFF, profesyonel hakemliği başlatarak 6 hakemle (Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus) sözleşme imzalamıştı. Bu sayı Bülent Yıldırım, Halis Özkahya ve Tolga Özkalfa ile 9’a yükselecek.

SERDAR ÇAKIR'A KRİTİK GÖREV

4- MHK bünyesinde profesyonel hakemler için yeni bir birim de kuruluyor. Türkiye’nin en üst düzey hakemlerinin eğitim ve planlamalarından sorumlu olacak bu birimin başına, Cüneyt Çakır’ın babası eski hakem Serdar Çakır (üstte)  getiriliyor. Ancak Serdar Çakır ismi hakem camiasında şimdiden tartışmalara yol açmış durumda. Bunun sebebi ise Serdar Çakır’ın hakemlik kariyerinde FIFA kokartı takmaması ve dolayısıyla hiç uluslararası maç yönetmemiş olması.

YABANCI DİLİ DE YOK!

MHK üyesi olmayan ve sadece ‘gözlemci’ statüsünde yer alan Cüneyt Çakır’ın babası Serdar Çakır’ın hangi kıstaslar yeni göreve seçildiği tartışılıyor. Ayrıca baba Çakır İngilizce de bilmiyor.