Demirören: Bir daha Beşiktaş başkanlığı...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bir daha Beşiktaş Kulübü başkanlığı yapmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Demirören: Bir daha Beşiktaş başkanlığı...
Demirören: Bir daha Beşiktaş başkanlığı...
GİRİŞ 22.06.2015 00:14 GÜNCELLEME 22.06.2015 00:14

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

"Bir gün tekrar başkanı olduğunuz kulüpte (Beşiktaş) çalışmak gibi bir düşünceniz var mı? "Beşiktaş başkanlığı hayalimdi. Kulüpler Birliği başkanlığı daha sonra TFF başkanlığı yaptım. Türkiye'de tekim. Şimdi Beşiktaş'ın çok değerli bir başkanı var. Kesinlikle hayır" yanıtını verdi.

A Milli Takım maçlarının Anadolu'ya alınmasıyla ilgili olarak ise Demirören, "Milli Takım forması her kulüp formasının üstündedir. Gelen taraftarın da Milli Takım formasındaki oyuncumuzun hafta sonunda hangi takım formasını giydiğine bakmaması lazım. İstanbul'da çok üzücü olaylar yaşadık. Bir takımın stadına gidiyorsunuz Volkan, diğer statta Burak, başka statta Gökhan Töre için olumsuz tezahüratlar yapılıyor. İstanbul'da çok olmaya başladığından son iki maçımızı Anadolu'ya aldık. Anadolu'daki yaklaşım çok farklı. Milli Takım stadı olarak Olimpiyat Stadı'nı düşünüyoruz. Ama uzun vadeli bir proje ve stadın çehresinin de değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Statlarda "Yeter Yıldırım Demirören yeter" tezahüratlarının da hatırlatılması üzerine Demiören şu ifadeleri kullandı, "Kendimi biliyorum. Hata da yaptığımı biliyorum, ama hata da yaptığımı da biliyorum. Futbolu daha iyi yapabilmek için çalışıyorum. Çalışan insanlar hata yapar. Çalışmayan insan dedikodu yapar. Ben ve yönetim olarak çalışıyoruz. Riva Tesisleri, dünyada bir numara. Türk futboluna katma değer kattık. Profesyonellik hakemliği ben ve yönetim kurulum yaptı. şu anda 6 tane olan profesyonellik hakemlik 15-20'ye çıkacak. Hakemlik talimatlarını değiştiriyoruz. Türkiye-Kazakistan maçını yöneten hakem 25-26 yaşındaydı. UEFA'nın alt sınıf hakemleriydi. çok kötüydü. Futbol bu hakem hataları da oluyor. Artık 25-26 yaşındaki hakemlerimizi Avrupa'da görme imkanlarını yaratıyoruz. Doğan Babacan hocamızı 40 sene konuştuk. Şimdi bir 40 sene daha Cüneyt Hoca'yı konuşmayalım. Yeni Cüneyt Hocaları konuşalım."