Blatter'den olay 'rüşvet ve yolsuzluk' açıklaması

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı.

Blatter'den olay 'rüşvet ve yolsuzluk' açıklaması
Blatter'den olay 'rüşvet ve yolsuzluk' açıklaması
GİRİŞ 29.05.2015 12:36 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla ilgili olarak 10 yekilini tutuklanmasının ardından ilk kez konuştu.

FIFA başkanlık seçimi öncesinde mikrofon başına geçen Blatter, yaşanan skandal için "Seçime 2 gün kala bu olay patlıyor, bu çok büyük bir tesadüf. Bu sakandalda hepimizin sorumluluğu var" açıklamasını yaptı.

İşte Joseph Sepp Blatter'in çok konuşulacak sözleri...

"Bireylerin işlediği suçlar, tüm organizasyonu bağlamaz. Herkesin her yaptığı hareketi yönetmeniz mümkün değil. Milyonlarca insan futbol endüstrisinin içerisinde. Futbol 1,6 milyar kişiye hitap ediyor. FIFA'nın istatistikleri bu şekilde, herkesi yönetmek mümkün değil. Bu bizim için önemli bir durum, bununla ilgili daha çok çalışacağız.

Bu kadar kalabalık bir organizasyonda herkesi yönetmemiz mümkün değil. FIFA'nın kendi içerisinde kendi kontrol mekanizması var. Bir Etik Komitesi ve Disiplin Komitesi kurduk. Bu komitelerin üyeleri de tamamen FIFA Kongresi tarafından seçildi. Buradaki her şeye kongre karar veriyor. Bu komitelerin başkanlarına da teşekkür ettiğimi söylüyorum, bu isimleri siz seçtiniz, unutmayın. Bu komiteler, buradaki insanların hareketlerini kontrol etmek zorunda.

Seçime 2 gün kala bu olay patlıyor, bu çok büyük bir tesadüf. Bu skandalda hepimizin sorumluluğu var. Yıllardır bu insanlar FIFA'nın bünyesinde. Yaptıkları şeyler bireysel. Herkesin sorumluluğu var ve sorumluluğunu yapmayan insanlar da var.

YORUMLAR 1
  • Doğrucu Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Birazdan birisi çıkar ve Aziz'in yaptığı şikede bireysel , kulübü bağlamaz der. Kulübü bağlar güzel kardeşim çünkü o şikeyle galip geldiniz ;)
    Cevapla