Ortalık çalkalanıyordu! Blatter ilk kez konuştu

FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA'daki rüşvet operasyonu hakkında konuştu.

Ortalık çalkalanıyordu! Blatter ilk kez konuştu
Ortalık çalkalanıyordu! Blatter ilk kez konuştu
GİRİŞ 28.05.2015 22:13 GÜNCELLEME 29.05.2015 03:54

FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA'daki rüşvet operasyonu ile 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası hakkında İsviçre Başsavcılığı'nın açtığı soruşturmalar hakkında birçok kişinin kendisini sorumlu tuttuğunu ancak bunun gerçek olmadığını söyledi.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 65. FIFA Kongresi'nin açılış töreninde konuşan Blatter, kaybettikleri güveni geri kazanmaları gerektiğini belirterek, "Biliyorum birçok kişi yaşananlardan beni sorumlu tutuyor. Herkesi izleyemem. Eğer, insanlar yanlış yapmak istiyorsa, saklamaya da çalışacaklardır"

Yarın yapılacak seçimde başkanlık için Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ile yarışacak Blatter ayrıca "Yolsuzluk hiçbir yerde olmamalı. Gelecek birkaç ay kolay olmayacak. Eminim daha kötü haberler duyacağız" ifadelerini kullandı.

Törene, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Bu arada törenin yapıldığı salonun dışında yaklaşık 100 kişi, Filistin bayrakları taşıyarak FIFA'nın İsrail Futbol Federasyonu'na yaptırımda bulunması için protesto gösterisi düzenledi.

Aralarında FIFA başkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun da bulunduğu yetkililer hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla İsviçre ve ABD'de soruşturma açılmış ve birçok isim gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA