Açılışı Cüneyt Çakır yaptı

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2015 Afrika Kupası Futbol Turnuvası, açılış töreniyle başladı.

Açılışı Cüneyt Çakır yaptı
Açılışı Cüneyt Çakır yaptı
GİRİŞ 26.05.2015 23:32 GÜNCELLEME 26.05.2015 23:32

Fatih Belediyesi tarafından "Bize her yer Afrika" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2015 Afrika Kupası Futbol Turnuvası, açılış töreniyle başladı.

Mimar Sinan Stadı'nda gerçekleştirilen organizasyonun açılış törenine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı futbolcular Necip Uysal, Cenk Gönen, Atınç Nukan, İstanbul Başakşehirli Stephane Badji, eski milli futbolcular Rüştü Reçber, Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'ın eski futbolcuları Alioum Saidou, Mustafa Kocabey, eski Beşiktaşlı futbolcular Pascal Nouma ve Ali Cansun Begeçarslan ile 6 Haziran'da Juventus ile Barcelona arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır katıldı.

İstanbul'da yaşayan Afrikalılar'ın ülkeleri adına oluşturdukları takımlarla mücadele verdikleri turnuvanın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Mustafa Demir, "Herhangi bir şekilde hayal tacirleri tarafından kandırılıp, İstanbul'a getirilip yalnız başına ve kendi kaderine terk edilen bu futbolcuların hem İstanbul'da tutunabilmeleri hem de hayallerini gerçekleştirmek adına Fatih Belediyesi olarak biz bu arkadaşlarımızla beraberiz" diye konuştu.

Demir, profesyonel veya amatör futbol kulüp temsilcileri veya menajerlerin, bu futbolcuları keşfetmesinin altyapısını oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Organizasyonun açılışında, Senegal, Gine, Somali, Gabon, Zambia, Nijerya, Kongo, Kenya, Uganda, Burkina Faso, Angola, Sierra Leone, Gana, Kamerun, Mali ve Fildişi Sahili takımlarını oluşturan sporcular, bir geçit töreniyle tribünlerdeki çok sayıda yerli ve yabancı futbolseveri selamladı.

Hava fişek gösterisiyle renklenen gecede futbolseverler, sık sık Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba lehine tezahüratlarda bulundu. Törende, turnuvanın tanıtımıyla ilgili bir de video yayınlandı.

Gösteri maçında Cüneyt Çakır düdük çaldı

Açılışta Nijerya ile Kamerun arasında oynanan gösteri maçını Cüneyt Çakır yönetti.

Juventus ile Barcelona arasında 6 Haziran'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek Çakır'a, gösteri maçının başlama vuruşunu yapan Mustafa Demir plaket takdim etti. Çakır, yaptığı kısa açıklamada, kendisine dua eden ve destek veren herkese teşekkür etti.

Mimar Sinan Stadı'nda toplam 32 takımın mücadele edeceği turnuva, 28 Haziran Pazar günü oynanacak final müsabakasıyla tamamlanacak.