Yıllar sonra itiraf etti: O teklifi reddettim

Ukrayna Ligi’nde şampiyonluğu Dinamo Kiev’e kaptıran Shakhtar Donetsk’te teknik direktör Mircea Lucescu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıllar sonra itiraf etti: O teklifi reddettim
Yıllar sonra itiraf etti: O teklifi reddettim
GİRİŞ 18.05.2015 11:38 GÜNCELLEME 18.05.2015 17:00

Mircea Lucescu bundan tam 11 sene önce 18 Mayıs 2004’te Shakhtar Donetsk ile anlaşmıştı. Rumen teknik adam bu özel günün şerefine Romanya basınına özel bir röportaj verdi.

"Karşımda ciddi bir başkan gördüm"

Shakhtar Donetsk’in ilk teklifinin Beşiktaş ile şampiyon olduğu 2003 yılında geldiğini söyleyen Lucescu, “Benden tesisleri gezmemi istediler. İlk başta reddettim ama Becali beni ikna etti ve Ukrayna’ya gittim. Ama onların teklifini üç kez reddettim. İlk önce Scala ile anlaştılar. Sonra kısa bir Valeri Ieremchenko dönemi oldu. Son olarak Bernd Schüster’i takımın başına getirdiler. En sonunda ise tekliflerini kabul ettim çünkü karşımda güçlü bir takım oluşturmak isteyen ciddi bir başkan gördüm” ifadelerini kullandı.

“Benim için Türkiye’ye geldi”

Akhmetov’un kendisini ikna etmek için Türkiye’ye kadar geldiğini söyleyen Rumen teknik adam, “Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek istiyordum. Gelecek sezon için tekrar döneceğime söz vermiştim. Ama bir maçta 5 oyuncumuzun atılması ve başkanın istifası sonrası ben de istifa kararı aldım. Beşiktaş’ta hangi ücreti aldıysam Shakhtar Donetsk’ten aynısını aldım” diye konuştu.

"Türk Milli Takımı'nı reddettim"

2009 yılında UEFA Kupası’nı kazanan Lucescu, o dönem ayrılığın eşiğine gelmiş ve hatta Türk Milli Takımı’ndan teklif almış: “O dönem yönetime istifamı verdim ama kabul etmediler. Sezon sonunda ise UEFA Kupası’nı kazandık. Daha sonra Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Mircea Sandu beni takımın başına getirmek için bir girişimde bulundu ama reddettim. O dönem Ukrayna ve Türkiye Milli Takımları’ndan gelen teklifleri de kabul etmedim.” dedi.