Türk futbolunu sarsan davada karar!

Ünlü bir spor kulübünün 65 yaşındaki antrenörü 11 erkek sporcusuna cinsel istismar ve şantajda bulunmaktan 134 yıl hapse çarptırıldı.

Türk futbolunu sarsan davada karar!
Türk futbolunu sarsan davada karar!
GİRİŞ 15.05.2015 13:59 GÜNCELLEME 15.05.2015 13:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul’da ki lüks bir semtteki spor kulübünde, yaşları 15’ten küçük 11 erkek sporcunun kulüp binasında kadınlarla birlikte olmalarının sağlandığı, tecavüze uğradığı, birbirleriyle ilişkiye zorlanan çocukların görüntülerinin çekilerek şantaj amacıyla kullanıldığı iddialarına ilişkin görülen dava karara bağlandı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık G.K., hazır bulunurken davanın tutuksuz sanığı A.Ç.’yi ise avukatı temsil etti. Davada yer alan 11 mağdur çocuk adına ise avukatları duruşmada hazır bulundu.

CİNSEL İSTİSMARDAN 134 YIL HAPİS, 80 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanık G.K.’nın 11 mağdura yönelik cinsel istismar suçunu işlediği sabit gördü. Sanık G.K.’nın spor hocası olduğunu, eğitici ve öğretici sıfatıyla dava konusu eylemleri gerçekleştirdiğini kararında belirten mahkeme, sanığı 11 mağdura karşı “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cebir tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarını işlediğini hükmetti. Mahkeme 11 mağdura karşı işlenen bu suçlardan dolayı 65 yaşındaki antrenörü 134 yıl hapse mahkum etti.
Sanığın suç işleme hususundaki eğilime göre yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşmadığını belirten mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanığın kamera kaydı yaparak müstehcen görüntüler gösterdiği eylemini sabit gören mahkeme bu suçtan ise sanık G.K.’yı 80 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

A.Ç’YE 15 YIL HAPİS CEZASI

Diğer sanık A.Ç.’nin 2 mağdura yönelik cinsel istismar suçu işlediğini sabit gören mahkeme suçun işleniş biçimi ve fiilin özelliklerini göz önüne alarak bu sanığı 15 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

Mahkeme tutuklu sanık G.K.’nın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

YORUMLAR 6
  • ferhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hidayet karaca bile icerde adam tutuksuz
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    teröristin suçu daha ağırdır cahil haşhaşi
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    134 yılı bırak içerde kaç gün yaşatırlar acaba
    Cevapla
  • cumali 8 yıl önce Şikayet Et
    134 yıl yaşarmı acaba
    Cevapla
  • malatyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşadığı kadar... ama iyi bir ceza
    Cevapla
  • mehmet zh 8 yıl önce Şikayet Et
    caydirici olmasi yeter kardes bence idamdan iyidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle