Şike davasında karar açıklandı!

Yenileme kararı verilen Şike Davası, 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

Şike davasında karar açıklandı!
Şike davasında karar açıklandı!
GİRİŞ 28.04.2015 13:00 GÜNCELLEME 28.04.2015 13:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yenileme kararı verilen Şike Davası, 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. Gözlemci ve hakem raporlarının celbine, İlhan Helvacı, Lutfi Arıboğan ile Göksel Gümüşdağ'ın tanık olarak çağrılmasına karar verildi.

Davaya müdahil olmak isteyenlerin talepleri reddedildi. Mahkeme Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri reddetti.

 ŞikeDavası'nda ikinci duruşma Çağlayan’daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi’nde 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Davaya Aziz Yıldırım sağlık sorunları nedeniyle katılmadı.

İŞTE DURUŞMADA YAŞANANLAR:

- Serdar Adalı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedi. Tayfur Havutçu ise istediğini söyledi.

- Şu ana kadar 4 sanığın ifadesinin alınmadığı belirlendi.

- Aziz Yıldırım'ın sağlık raporu okundu. Bu nedenle duruşmaya katılmadığı belirtildi.

- Müdahillerden Altay ve Fenerbahçe Kulüpleri'nin vekilleri duruşmaya katılmadı.

- Müdahil Bucaspor ve Trabzonspor vekillerinin beyanları alındı. Trabzonspor vekili, Cihan Oskay ve Lokman Yanık ile ilgili ifadelerin dinlenmemesini istedi. Tapeler kabul edilsin talebi dile getirildi.

 - Av. Ali Rıza Dizdar okuduğu örnek dava dosyasını isteyen Trabzonspor vekiline "32. Asliye Ceza da gelsin mi?" dedi. (Bu sırada gülüşmeler yaşandı)

- Haldun Şenman'ın avukatları; Lutfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın huzurda ifadeye çağrılması talebini yenileyerek mahkemeden bu konuda bir karar verilmesini istediler.

- Yusuf Turanlı'nın avukatı, müvekkilinin iki silahından birinin antika diğerinin de hatıra amaçlı saklandığı ve hiç kullanılmadığı konusunda tanıklık içim Turanlı'nın eşinin tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukat ayrıca Cengiz Zülfikaroğlu (Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi) ve Abdullah Avcı'nın da (Başakşehir Teknik Direktörü) dinlenmesini talep etti.

 "BURADA YARGILAMA YAPILAMAZ"

- Avukat Ersan Şen, "Soruşturmayı yapan kolluk tutuklu. Bunların delilleriyle yargılanacaksak sorun var, kusura bakmayın. Gözünüzü açın, hafta sonu yaşananlar ortada. Burada yargılama yapılamaz. İsteyen istediği kanunu uyguluyor. Bu süresin sonu yok. Kaldırılan Özel Yetkili Mahkemeler yargıladı bizi. Yargılamalar dürüst değildi" ifadelerini kullandı.

İlhan Ekşioğlu'nun avukatı da olan Şen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedef Aziz Yıldırım'dı ve bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok. Sistem basit: Polis, savcı, hakimden oluşan bir paket sistem var..." 

Öte yandan avukat Ersan Şen yüksek sesle savunma yapınca hakim Ahmet Civelek, "Sesinizi yükseltmeyin. Arkadakiler, 'hoca acaba niye bağırıyor' diyorlardır" dedi.

- Yenileme kararı verilen Şike Davası, 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. Gözlemci ve hakem raporlarının celbine, İlhan Helvacı, Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ın tanık olarak çağrılmasına karar verildi. Davaya müdahil olmak isteyenlerin talepleri reddedildi.

- Mahkeme Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri reddetti.

- KCK davasında heyetin Anayasa'ya aykırılık iddialarını Anayasa Mahkemesi'ne taşıma sürecinin beklenmesine karar verildi.

YORUMLAR 4
  • Servet AZiM 8 yıl önce Şikayet Et
    Kumpas dendi herkes kendine bir pay cikardi kenan evren hapse girseydi herhalde o da kumpasa geldim derdi
    Cevapla
  • şike nasıl yapılır 8 yıl önce Şikayet Et
    ayhh tansiyonum düştü (penaltıııııı):):)
    Cevapla
  • timur 8 yıl önce Şikayet Et
    şike davası değil... cete davasıdır görülen milleti kandırmayınnn
    Cevapla
  • güçlü türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu koltuğa yapıştın sen daha iyilerini yapacaklar var fırsat vermiyonki.
    Cevapla