UEFA'dan menajerlere kötü haber

UEFA ve FIFPro, menajerlik sistemindeki aksaklıkların giderilmesi amacıyla Avrupa Komisyonu'na şikayette bulunduğunu açıkladı.

UEFA'dan menajerlere kötü haber
UEFA'dan menajerlere kötü haber
GİRİŞ 01.04.2015 17:11 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:11

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, menajerlik sisteminin yasalar kapsamında "futbolcuların, kulüplerin ve taraftarların çıkarlarının korunmasına olumsuz yönde etki yapması, futbolun statüsüne ve bütünlüğüne zarar vermesi" gerekçeleriyle söz konusu şikayetin yapıldığı belirtildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şikayete ilişkin değerlendirmesinde, "Mevcut menajerlik sistemi, futbolcuları yatırım fonu veya diğer tüzel varlıklar haline getiren, bir tür modern köleliktir" dedi.

Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Infantino, "Menajerlik sistemi, Avrupa yasalarınca kabul edilebilecek bir durum değil ve bu nedenle futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıyan sistemin araştırılması ve yasallığının sorgulanması amacıyla FIFPro ile ortaklaşa olarak Avrupa Komisyonu'na şikayet başvurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.