Hiddink ve Sneijder'den Türkiye açıklaması

Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink ve kaptan Wesley Sneijder, Türkiye maçı öncesinde konuştu.

Hiddink ve Sneijder'den Türkiye açıklaması
Hiddink ve Sneijder'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 27.03.2015 17:23 GÜNCELLEME 27.03.2015 17:23

Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink ve kaptan Wesley Sneijder, Türkiye maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Hiddink ve Sneijder, Türkiye ile oynayacakları 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçının oldukça zor geçeceğini dile getirdi. 

HIDDINK: "TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA KAOS..."

Türkiye'yi daha önce çalıştırmış olmanın avantaj olacağını vurgulayan Guus Hiddink, "Türk milli takımını tanıyor olmak bir avantaj. Şu anda oynayanların yarısı benimle çalıştı, onları tanıyorum. Türk Milli Takımı'nda kaos hakim olduğunu düşünmüyorum. Oradaki yıllarım keyifli geçti. Türkiye'deki deneyimlerim ve onları tanıyor olmam, sistem açısından, seçimlerim açısında bir avantaj sağlamıştır. Robben ve Persie'nin yerine kimleri oynatacağım ile ilgili bir karar verdim. Kadro ile ilgili kararı aldım ancak detayları açıklayamam. Evet, bu maç için kavga kelimesi yeterlidir. Bu maçı almak için elimizden geleni yapacağız. Kazım şu anda Hollanda'da ve Türk Milli Takımı'nda da önceden çok kez oynadı. Bu da maça ayrı bir hava kattı" dedi.

HIDDINK: "BU MAÇ İÇİN 'KAVGA' KELİMESİNİ KULLANDIM"

Karşılaşmanın oldukça zor geçeceğini belirten deneyimli çalıştırcı, "Bu maç için kavga kelimesini kullandığım doğrudur. Büyük bir mücadele vereceğiz ve dominant futbolu sergilemek için elimizden geleni yapacağız. İki kilit oyuncumuz yok. Diğer oyuncular tekniksel anlamda biraz fark gösteriyorlar. Sistemimizdeki bütün opsiyonları değerlendirip, oradan yola çıkacağız" açıklamasını yaptı.

HIDDINK: "VAN GAAL DEMELERİ HOŞUMA GİTTİ"

"Gün içinde size Van Gaal diye hitap edildi, bunu nasıl karşıladınız?" sorusuna da cevap veren Hiddink, "Gayet gülümsedim, hoşuma gitti. Bu karmaşanın olması ve beni onun yerinde görmeleri beni rahatsız etmedi" şeklinde konuştu.

"DEFANSI ARTTIRACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK"

Türkiye maçındaki oyun sisteminin yanı sıra konsantrasyonun çok daha önemli olduğunu belirten Hiddink, "Birinci dakikadan itibaren konsantrasyonumuzu korumamız lazım. Kurguda bir değişiklik planı yok, yüksek konsantrasyonla devam etmemiz lazım. Köşe vuruşu gibi durumlarda, konsantrasyonu kaybetmeden devam etmeliyiz. Defans yapan oyuncuları arttıracağız diye bir şey yok, burada belirleyici etken yüksek konsantrasyondur" ifadelerini kullandı. 

HIDDINK, TÜRKİYE İÇİN YİNE "YETERLİ DEĞİL" DEDİ!

Türkiye'yi çalıştırdığı dönemde söylediği "Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli seviyede değil" sözü hatırlatılan Hiddink, "Önceden söylediğim 'Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli değil' sözünü söylesem yine tepki göreceğim. O zaman rakipler Almanya, Hırvatistan'dı. Herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum. O zaman söylediğim söz bir tespitti. Tepkiler oldu ama ben gördüğümü söyledim" yorumunu yaptı.

SNEIJDER: "ÖNEMLİ OLAN TEKRAR KAPTANLIK"

Öte yandan Türkiye maçına kaptan olarak çıkacak olan Wesley Sneijder ise "Şu anda önemli olan benim burada tekrar kaptan olarak görev yapmam. Maça hazırız ve almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

SNEIJDER'DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA! "KONUŞMADIK"

Burak Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde "Wesley Sneijder'i aradım, maç hakkında konuştuk" sözlerinin tam tersi açıklama yapan Hollandalı futbolcu, "Türk oyuncularla maç öncesi konuşmadım. İki taraf da kazanmak istiyor. Böylesi bir maç öncesi konuşmamamız gayet doğal" ifadelerini kullandı.

SNEIJDER: "TÜRKLERİ SEVİYORUM AMA GOL SEVİNCİMİ..."

Türkiye'ye gol atarsa snasıl sevineceği sorulan Sneijder, "Türk halkının göstermiş olduğu duygular karşılıklı. Ben de Türk halkını çok seviyorum, Türkiye'de oynamak çok güzel. Ancak bu maçta duruma bakacağım. Gol sevincimi göstereceğim herhalde. (Gülerek)" dedi. 

Türk taraftarlarla, Hollandalı taraftarları da kıyaslayan Sneijder, "Takım arkadaşlarım ile ortamımız gayet güzel. Önemli bir maç, harika bir performans göstermemiz gerekir. Türk taraftarlar da Hollandalı taraftarlar kadar duygulu. Havai fişek ortamını yaratacak isimler biziz. Bu maçta kimin sahada dominant olacağını belirlemek zor, sahada göstereceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.