Kocaeli'ye "pişmaniye" tasvirli stat

"Pişmaniye" tasvirli stat, şampiyonalara ev sahipliği yapacak.

Kocaeli'ye "pişmaniye" tasvirli stat
Kocaeli'ye "pişmaniye" tasvirli stat
GİRİŞ 16.03.2015 13:06 GÜNCELLEME 16.03.2015 13:06

Kocaeli'nde yapımı süren, hem Spor Toto Süper Lig ekiplerine hem de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapması hedeflenen 33 bin kişilik stadyumun, 1 yıl sonra tamamlanması planlanıyor.

Kentte 89 bin metrekare arazi üzerinde yapımı süren stadyumun, İzmit'in simgesi olan pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde yapılacak dış cephesiyle ilgi çekmesi bekleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, AA'ya yaptığı açıklamada, stadyumun kaba inşaatının yüzde 50'sinin tamamlandığını, gelecek yılın mart-nisan ayında tesisin tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yapının Türkiye'nin en önemli stadyumlarından birisi olacağını vurgulayan Çintimar, stadyumun FIFA ve uluslararası örgütlerin standartlarına uygun olarak yapıldığını kaydetti.

Çintimar, tesisin kapasitesiyle ulusal ve uluslararası şampiyonlara ev sahipliği yapabileceğini dile getirerek, "Stadyumumuz 35 metre yüksekliğinde olacak. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından farklı sosyal tesislerin de içerisinde yer alması düşünülmektedir. Stadyumun etrafına yaklaşık 3 bin ağaç dikilecek. Bu anlamda da şehrin nefes alabileceği bir yer olacak. Türkiye'nin en kolay ulaşılabilir stadyumlarından biri yapılıyor. Burası, otoyola, hava ulaşımına ve hızlı trene yakın bir mevkide konumlandırılmıştır" şeklinde konuştu.