Adana'da Fatih Terim izdihamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Adana'da isminin verildiği kültür evinin açılışına katıldı.

GİRİŞ 27.02.2015 19:46 GÜNCELLEME 27.02.2015 19:46

Adana'nın Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından PTT Evleri Mahallesi'nde yaptırılan Fatih Terim Kültür Evi'nin açılışına, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da katıldı. Törende konuşan Terim, bir kültür evine kendi memleketinde isminin verilmesine hem sevindiğini hem de çok duygulandığını söyledi. Terim, "Burada nice gençlerimiz yetişecek. Türkiye'ye Adana'ya faydalı bireyler olacak.

Belediyemize böyle bir hizmette bulunduğundan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün yine belediyemiz tarafından başlatılan uyuşturucu ile mücadele yürüyüşünde bulunarak çok anlamlı etkinlikleri katıldım. Bunun memleketimden başlaması ayrıca duygulandırdı" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, göreve geldiğinden beri vatandaşlara hizmet etmenin yollarını aradıklarını ifade ederek, "Bunlardan birisi de her mahalleye yaptığımız kültür evleri. Bu kültür evimize de Adana'ya malolmuş, Türk futboluna büyük hizmetleri bulunan Fatih Terim'in ismini verdim. Burada kültür evinde umarım Fatih Terim gibi nice insanlar yetiştiririz. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu. 

Yapılan açılışın ardından Fatih Terim ve davetliler kültür evini gezdi. Kültür evinde bir kadın ebru sanatından örnekler sundu. Genç kadın Terim'den ebru yapmasını istedi. Ancak Terim bu teklifi uçağı kaçıracağını söyleyerek kabul etmedi. Fatih Terim kültür evinden ayrılırken de açılış törenine katılan Adanalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Aracına binmek isteyen Terim'e dokunmak ve imza almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Terim, güçlükle aracına bindikten sonra İstanbul'a dönmek üzere Adana Havalimanı'na gitti.